Lauri Joona lämmitteli Portugalin MM-ralliin ylivoimaisella voitolla SM-sarjassa

Rallin SM-sarjan uudistuneessa SM3-luokassa Ford Fiesta Rally3- autolla kilpaileva Lauri Joona lähti kesäkauteen SM-pisteissä toisena.
Lauri Joona
Kartanlukija Tuukka Shemeikka ja Lauri Joona. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden neljännen ja samalla kesän kisakauden käynnistävän Länsirannikon rallin avauspäivänä ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta, jotka ajettiin sorarenkailla asvaltilla.

Aivan nappiin perjantain asvalttipätkät eivät hallitsevan Suomen mestarin mielestä menneet, ja yötauolle siirryttiin 1,6 sekuntia kärjessä ajavaa Roope Korhosta perässä. Lauantaina ajettiin sitten perinteisemmin soralla, jonne Joona suuntasi kartturinsa Tuukka Shemeikan kanssa päättäväisenä.

– Talvikauden päätöskisasta jäi sen verran hampaankoloon, että tässä kisassa pitää korjata tilanne, jos mielii pysyä mestaruuskamppailussa mukana. Aamulla päätettiin, että pakko lähteä vähän kokeilemaan ja pistetään atakki päälle. Jos se ei siinä vaiheessa lähde kulkemaan, niin sitten ei lähde koko päivänä, Joona mietti.

Joona olikin omaa luokkaansa lauantain pätkillä. Kaksikko kellotti luokan nopeimmat ajat kaikille lauantaina ajetuille erikoiskokeille ja kasvatti johtoaan lopulta yli puoleen minuuttiin. Maalissa nähtiinkin varsin tyytyväinen voittaja.

– Totta kai hyvältä tuntuu! Saatiin hyvä rytmi päälle, ja päivä meni ihan mukavasti ja ajo maittoi. Keli oli kyllä vaihteleva, välillä paistoi aurinko ja välillä taas satoi vettä, mutta se kuuluu lajin luonteeseen. Kaikin puolin tosi hyvä päivä, Joona summasi.

Luokkavoiton myötä Lauri Joona vahvisti asemiaan SM-taistelussa, eikä Korhosen pitämä kärkipaikka ole enää kuin seitsemän pisteen päässä. Joona oli myös paras SM1-luokan ulkopuolella ajavista autoista yleiskilpailun kahdeksannella sijallaan.

Kovin riehakkaita voittojuhlia Lauri Joona ei voinut lauantai-iltana pitää, sillä seuraavaan junioreiden MM-osakilpailun Portugaliin Joona suuntasi jo ani varhain sunnuntaiaamuna. SM-sarjassa kilpaillaan seuraavan kerran kesäkuussa Seinäjoella.

SM3-luokan pisteet 4/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 95
2. Lauri Joona    88
3. Jussi Lindberg 46

Lue myös nämä

  • Uusimmat