Latvialaiskuski dominoi rallicross-kauden kansainvälistä avausta, puolustavalta mestarilta huima nousu

Latvialainen Janis Baumanis dominoi rallicrossin EM-sarjan avausosakilpailua Unkarissa.
Janis Baumanis
Janis Baumanis. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Baumanis oli jo erävaiheessa hyvässä vauhdissa. Välierässä Peugeot 208 -kilpuria ohjastanut latvialainen ajoi lähdöstä maaliin johtopaikalla ja teki saman tempun myös finaalissa. Uran seitsemäs voitto ja 23 pistettä oli täydellinen alku viime vuoden hopeamitalistille.

– Fiilis on mahtava. Tämä voitto on omistettu RX Team Latvia -tallillemme, joka on tehnyt pitkää päivää jo pitkään. Saimme kaiken kokoon vasta maaliskuussa, joten he ansaitsevat tämän tuloksen. Äidilläni oli syntymäpäivät perjantaina, joten voitto on myös lahja hänelle, Baumanis hehkutti.

– Viikonloppu on ollut raskas. Oloni ei ole ollut hyvä ja niska on ollut tosi kipeä. Yritin kuitenkin sulkea sen mielestäni ja pysytellä rauhallisena. Onneksi kaikki sujui hyvin ilman teknisiä ongelmia.

Puolustavan Euroopan mestarin Anton Marklundin viikonloppu oli todella hankala. Alkuerissä ruotsalainen kuvaili Ford Fiestaansa huonoimmaksi autoksi, millä hän on koskaan ajanut. Marklund kuitenkin sai suomalaistiiminsä SET Promotionin kanssa hyvän alun, kun hän voitti ensimmäisen alkuerän. Kolmannessa erässä Marklund ajoi kuitenkin ison kolarin ja loppukisa oli vaarassa.

Viimeiseen alkuerään Marklund ei voinut osallistua ollenkaan, mutta selvitti silti tiensä välieristä finaaliin. Loppukilpailuun Marklund joutui viimeisestä rivistä, mutta nousi lopulta kilpailussa toiseksi. Palkintopallin täydensi irlantilaiskuski Patrick O´Donovan.

Norjalainen Andreas Bakkerud puolestaan joutui keskeyttämään finaalin toiseksi viimeisellä kierroksella. Finaalin neljäs oli Belgian Enzo Ide ennen isäntämaan Mate Benyo´ta.

Euro RX3 -luokassa voittoon ajoi puolalainen Damian Litwinowicz ennen norjalaista Espen Isaksætreta. Unkarin Balasz Körmoczi oli kolmas.

Unkarin EM-rallicross, lopputulokset:

1. Janis Baumanis 
2. Anton Marklund  +0,901
3. Patrick O´Donovan +1,600
4. Enzo Ide     +2,628
5. Mate Benyo    +4,648
6. Andreas Bakkerud +2 kierrosta

Lue myös nämä