Latvala odottaa nautinnollista rallia: ”Jos löydät yli 100 metriä pitkän suoran, olet väärällä saarella”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala lähtee jahtaamaan vahvaa tulosta ensi viikonloppuna ajettavasta Korsikan MM-rallista.

Korsikan MM-ralli on tarjonnut vähän menestystä suomalaisille sen historian aikana. Markku Alén voitti kilpailun kahdesti 1983-84 ja seuraavaa suomalaisvoittajaa jouduttiin odottamaan yli 30 vuotta. Kaudella 2015 Latvala valloitti Korsikan rallin Volkswagenilla ja päätti suomalaiskuljettajien pitkän kuivan kauden asvalttiralleissa.

Viime vuonna Latvala ajoi Toyotalla neljänneksi Korsikalla. Tuurilaisen tavoitteena on yltää vielä kovempaan tulokseen tämän vuoden kisassa.

– Pidän erityisen paljon tästä asvalttirallista. Sille on hyvä syy, miksi tätä kutsutaan 10 000 mutkan ralliksi: jos löydät täältä yli 100 metriä pitkän suoran, tiedät olevasi väärällä saarella, Latvala veistelee.

– Tässä rallissa mutkiin ei pysty juurikaan leikkaamaan, eikä soraakaan ole paljon tiellä. Sen ansiosta tämä on erittäin nautinnollinen kisa, jossa voi keskittyä pelkästään mutkiin ja ajolinjoihin, Latvala lisää.

Latvala on MM-sarjan pisteissä viidentenä kolmen osakilpailun jälkeen. Kauden neljättä rallia varten Toyota valmistautui testaamalla Yaris WRC:tä Korsikan saarella.

– Ajotuntuma oli erittäin hyvä, ja minulla on todella hyvä luotto autoon. Kaikkien tallien pitäisi olla nopeita Korsikalla, mutta toivon, että pystymme taistelemaan palkintokorokepaikoista, Latvala asettaa tavoitteensa.

Latvalan tallitoveri Esapekka Lappi on ajanut kahdesti aiemmin kilpaa Korsikalla, mutta ei kertaakaan WRC-autolla.

– Olen nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla Korsikalla, mutta saan luottamusta vauhdista, jota näytimme Monte Carlon rallissa. Itse asiassa olen tällä kertaa luottavaisempi, koska löysimme paremmat säädöt testeissä, Lappi sanoo.

Lue myös nämä