Latvala ja Lappi lähes tasavauhdissa MM-rallin avauspätkällä

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Meksikon MM-ralli käynnistyi Hyundain Thierry Neuville komennossa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Neuville piti kiireisintä vauhtia lyhyellä yleisöerikoiskokeella, joka ajettiin Guanajuaton kaduilla ja tunneleissa. MM-sarjaa johtava belgialainen otti pohja-ajan haltuunsa 1,9 sekunnin erolla Toyotan Ott Tänakiin. Fordin Sebastien Ogier oli yleisöpätkän kolmas.

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi selvittivät pätkän varmasti läpi sijoilla neljä ja viisi. Latvala jäi kärjestä 2,5 sekuntia ja Lappi 2,9 sekuntia.

– Täällä Guanajuatossa on aina loistava tunnelma. Odotan, että kilpailu pääsee kunnolla käyntiin, Latvala sanoi WRC:n ralliradiolle.

Paluun WRC-auton puikkoihin tehnyt Sebastien Loeb sijoittui avauspätkällä kymmenenneksi ennen Ford-kuljettaja Teemu Sunista, joka kuittasi 11. sijan lyhyeltä erikoiskokeelta.

Skoda Motorsportin kalustolla ensimmäistä kertaa kilpaileva Kalle Rovanperä otti WRC2-luokassa haltuunsa toisen sijan. Hän on 2,4 sekunnin päässä luokkaa johtavasta tallikaveristaan Pontus Tidemandista. Hyundain Jari Huttunen jäi 15,6 sekuntia Tidemandin ajasta liukasteltuaan avauspätkällä.

Meksikon MM-ralli jatkuu perjantai-iltana kello 18.33 Suomen aikaa. Perjantain ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta.