Lässähdysten kisa lässähti jälleen – ”Ihan paska veto”

Tämän vuoden Jyväskylän MM-ralli on ollut leimallisesti lässähdysten kisa. Niinpä kuvioon sopi, että vielä lauantaiaamuna tuimana käynyt Rally2-luokan voittotaisto lässähti sekin.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttusen leikki jäi kesken 15. erikoiskokeella Västilässä. Huttunen ajoi luokan kärjessä ennen katkennutta alatukivartta ja Sami Pajari vaani 1,3 ja Oliver Solberg 1,8 sekunnin päässä.

Lauantain iltapäivälenkin jälkeen Pajarin ja Solbergin välinen ero oli jo 12,5 sekuntia jälkimmäisen hyväksi, mutta Solberg ei aja Jyväskylässä MM-pisteistä. Rally2-kuljettajat ilmoittavat maksimissaan seitsemän rallia, joista saalistavat pisteitä ja kuusi parasta suoritusta lasketaan mukaan MM-taulukkoon.

– Tuntui, että se oli ihan paska veto. Todella liukasta. Ennen kaikkea haluan vain päästä maaliin, Solberg sanoi Vekkulan maalissa, vaikka kiskoi 11,3 sekunnin pohjat Pajariin nähden.

Pisteet olisivat toki nuorukaiselle maittaneet.

– Onhan tämä vähän hanurista, mutta tällaisen valinnan teimme. Jokainen kisa on kuitenkin aina tarkoitus ajaa mahdollisimman hyvin, sanoi Solberg, joka on ainoana Rally2-kuskina kolunnut läpi kauden kaikki MM-rallit.

Lauantain päättäneen Vekkula 2:n kuntoa siunailtiin yleisesti. Tie oli rajusti urilla ja urat olivat täynnä vettä.

– Hankala päivä, mutta nyt on hyvä fiilis. Muutama pätkä oli melkoista selviytymistä, varsinkin tämä viimeinen. Oli tosi mutaisia paikkoja, Pajari sanoi.

Mutta nostiko Pajari jo jalkaa kaasulta Vekkulassa, kun lähin 25 pisteen pottia jahtaava kilpailija Adrien Fourmaux oli ennen pätkää 35,7 sekunnin päässä? Vielä Rapsula 2:lla Pajari ajoi luokkapohjat, mutta Vekkulassa edelle ennättivät sekä Solberg että Fourmaux.

– Pätkä oli niin heikossa kunnossa, että otin tiukat paikat vähän turvallisemmin.

Turvallisesti Pajari aikoo ajella myös rallin päätöspäivänä sunnuntaina.

– On varmaan ihan kypsä teko yrittää varmistaa se 25 pistettä ennen kuin ajaa väkisin Oliveria vastaan, Pajari arveli.

Hän olisi mielellään ajanut kilpaa Huttusta vastaan.

– Kyllähän se vähän latisti fiilistä ja teki tietysti sen, että iltapäivällä ei ollut enää syytä ottaa riskejä.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat