Vieläkö Jari-Matti Latvala lyö hyökkäysvaihteen silmään? – ”Se olisi aivan huikea bonus”

Kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen rallin huipputasolle palannut Jari-Matti Latvala on ajanut Suomen MM-rallissa varsin mallikkaasti.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkönä päätyönään toimiva Latvala on keskittynyt omaan vauhtiinsa ja on tuomassa GR Yaris Rally1 -auton maaliin viidentenä. Kun ajettuna on 18 erikoiskoetta, on Latvalan ero kisaa johtavaan oman tiimin Elfyn Evansiin reilut kolme ja puoli minuuttia.

– Olen tosi tyytyväinen, että olen pysynyt koko ajan tavoitteessa ja ohjelmassa. En ole lähtenyt repimään. En ole sillä tavalla antanut aikojen ohjata tekemistä, vaan olen pystynyt luottamaan omaan ajamiseen. Siellä on muutama pätkä, mihin en ole tyytyväinen. Lankamaan ja Västilän suorituksiin en ole tyytyväinen missään nimessä, Latvala analysoi kisaansa Rallit.fille.

– Nyt jään noin 0,75 sekuntia kilometrillä. Siitä jos ottaisi pois, vaatisi jo riskin ottoa. Täytyisi vähän saada enemmän ajaa autolla testiä ja tehtyä siitä enemmän itselle sopivampi, jos haluaisi päästä seuraavan stepin eteenpäin. Erot ovat niin kovat joka suuntaan, ettei minun kannata mitään riskejä lähteä ottamaan.

Viides tila olisi Latvalalle erinomainen. Rally1-autoja on jäljellä enää kuusi kappaletta, joten myös kisan päättävältä Power Stage -pätkältä voisi olla tulossa tallipomolle muutama lisäpiste huippusuorituksella.

– Se olisi ihan mahtava, jos vaan kaikki menee hyvin. Viitostila olisi upea ottaa tästä kisasta. Sanotaan näin, että jos Power tulisi ehjästi läpi ja saisi vaikka yhden pisteen sieltä, niin se olisi aivan huikea bonus. En ole sitä vielä niin pitkälle miettinyt, Latvala mietti.

– Katsotaan, mikä olosuhde huomenna on. Moksi-Sahloisen pätkää odotan huomiselta eniten. Sinne on tosi kiva lähteä ajamaan.

Latvala on keskittynyt omaan tekemiseensä MM-rallin aikana. Tallipäällikkönä tuurilaista on sijaistanut automerkin puheenjohtaja Akio Toyoda. Evans on tuomassa Toyotalle jälleen yhtä voittoa. Takamoto Katsuta on puolestaan kiinni kolmannessa sijassa.

– Lauantain viimeinen erikoiskoe oli valtavan hieno suoritus Takalta. Heillä on ollut kova kilpailu Teemun (Suninen) kanssa. Oli upeaa, että hän pystyi venymään noin vaikeissa olosuhteissa, Latvala hehkutti Katsutan lauantain päätöspätkälle ajamaa pohja-aikaa.

– Tietysti myös Elfyn on ajanut hienosti. Täytyy sanoa, että Elfynin suoritus Västilässä aamulla oli kova isku. Sellaisia tarvitaan, jos halutaan ralli voittaa.

Lauantaina erikoiskokeita runnoivat rajut vesisateet. Rally1-ensikertalaiselle Latvalalle koetus on ollut haastava.

– Ei se helppoa ollut taaskaan. Tänään piti olla kuivaa, mutta sitten se kuitenkin lykkäsi vesisateen. Muutamia paikkoja esimerkiksi Rapsulassa oli, jotka olivat vaikeita. Päijälässä oli myös muutamia haastavia osuuksia. Vekkula oli aikamoinen toisella ajokerralla. Se on hauska pätkä ja kiva ajaa, mutta nyt se oli vähän kuin Safaria paikka paikoin, Latvala huokaisi.

– Mutaa lensi niin paljon lasille, ettei pyyhkijät ehtineet sitä ottaa pois, eikä lasi pysynyt auki. Mentiin ihan pitkin poikin. Olen tyytyväinen, niin pääsin auton kanssa siihen tilanteeseen, että uskalsin mennä. Ei ollut enää pumppaamista.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat