Quantcast

Lappi löysi vireen ja nousi neljänneksi – ”Enemmän päänsisäisiä juttuja”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi ajoi mallikkaasti Suomen MM-rallissa lauantaina. Pieksämäkeläinen nousi jo aamupäivällä kahdeksannelta sijalta viidenneksi ja petrasi vielä iltapäivällä yhden tilan tykittämällä kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan.

– Vahva päivä oli kaiken kaikkiaan. Meillä ei ollut mitään murheita. Noustiin yhteensä neljä sijaa. Olen erittäin tyytyväinen, Lappi summasi päivän päätteeksi.

Perjantaiaamuna voittoa viime vuodelta puolustanut Lappi menetti mahdollisuutensa voittotaisteluun. Ongelmia oli sekä auton säätöjen kanssa että myös miehen omassa ajossa.

– Auto toimi tosi hyvin tänään. Se alkoi pelittämään perjantain päivähuollon jälkeen ja sen jälkeen on ollut mukava ajaa. Muutama klikki sinne tänne tehtiin. Lähinnä pientä hienosäätöä vaan, koska pito vaihtelee. Enemmän ne oli päänsisäisiä juttuja, lupsakka savolainen jutteli.

Lappi otti riskin ja laittoi kaiken peliin iltapäivän lenkillä ja renkaat kuluivat todella rajusti. Silti kyyti riitti lauantain päättäneellä Pihlajakosken erikoiskokeella jälleen pohja-aikaan.

– Aika liukasta oli vetää viimeinen erikoiskoe. Meillä oli kolme rengasta ihan slicksinä. Silti ajettiin pohjat. Aika outoa oli, mutta hyvä näin. Luulin, että jäädään enemmän (Hayden) Paddonille, koska hän säästeli edellisellä renkailla. Ei silti tullut tukkaan. Meni mun osalta hyvin.

Lapin ja Paddonin välinen ero ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta on yhdeksän sekuntia. Palkintokorokkeelle Lapilla on pitkä matka, sillä tallikaveri Jari-Matti Latvala on yli puolen minuutin päässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat