Lähde: Suosittu kilpailu palaa rallin MM-sarjaan

Argentiinan MM-ralli on tekemässä paluun MM-sarjaan.
Gus Greensmith
Ralli nauttii Argentiinassa suurta suosiota. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Argentiinalainen Cadena 3 -radiokanava uutisoi, että Argentiinan MM-ralli pääsee sarjan kalenteriin ensi kaudella. MM-sarjan promootioyhtiö ei ole vielä vahvistanut tietoa.

Argentiina järjesti edellisen kerran rallin MM-sarjan osakilpailun vuonna 2019. Ikonisen sorakilpailun piti kuulua kalenteriin myös seuraavana vuonna, mutta se jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi.

Kilpailujärjestäjät kävivät promoottorin ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa neuvotteluita paluusta jo viime vuonna, mutta suositulle kisalle ei löytynyt paikkaa tämän kauden kalenterista. Tilanteeseen vaikutti myös se, että Argentiinan taloudellinen tilanne on erittäin heikko.

Argentiinalaistietojen mukaan paluu kaudella 2024 on kuitenkin varma juttu. Cadena 3 uutisoi, että ensi vuonna Etelä-Amerikassa ajetaan kaksi osakilpailua, Argentiinassa ja Chilessä. Ensi vuoden kalenterista odotetaan vahvistusta kahden kuukauden sisään.

Argentiinan ralli täyttää pyöreitä ensi vuonna, sillä kilpailu järjestettäisiin silloin 40. kerran.

Mikäli Argentiinassa ajetaan ensi vuonna pisteistä, Meksikon osakilpailu putoaa todennäköisesti pois kilpailuohjelmasta. Meksikon lisäksi paikasta MM-sarjaan kisaa nimittäin myös Yhdysvallat, minne MM-sarja haluaa laajentua.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön suunnitelmissa on, että ensi vuonna ajetaan kaikkiaan 14 osakilpailua.

Tänä viikonloppuna rallin MM-sarjan pisteistä ajetaan Kenian Safari-rallissa.

Katso alta Safari-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat