Esapekka Lapin tallipomo vaatii lisää voittoja – ”Emme voi menettää hyvää hetkeämme”

Hyundain WRC-talli jahtaa tällä viikolla ensimmäistä voittoaan Keniassa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesäkuun alussa Sardiniassa korealaisvalmistaja sai vihdoin kauden avausvoittonsa, kun Thierry Neuville oli ykkönen ja Esapekka Lappi säesti toisella sijalla. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on korostanut, että Toyota on suorituskyvyltään edelleen Hyundaita edellä, mutta toisaalta Kenian kaltaisessa selviytymiskisassa korostuvat pitkälti muut tekijät kuin raaka vauhti.

– Kenia on erittäin mielenkiintoinen ralli ja haluamme tehdä siitä ikimuistoisen. Vaikka rallin luonne poikkeaa paljon kahdesta edellisestä sorarallista, on automme osoittanut vahvuutensa rajuissa olosuhteissa. Toivottavasti Sardinian kisan menestys ruokkii meitä, Abiteboul sanoo.

– Podium on minimitavoite. Olemme jo saavuttaneet kilpailijoitamme, mutta me emme voi menettää hyvää hetkeämme ja keskittymistämme.

Hyundain kannalta olisi elintärkeää, että tiimi pystyisi Keniassa peittoamaan Toyota-kuskit. Seuraavaksi edessä ovat Toyotan kannalta ennakkoon vahvat Viron ja Suomen rallit. Toisaalta korealaisvalmistajan leivissä molemmissa kisoissa ajaa kaksi suomalaiskuskia, kun Lapin lisäksi myös Teemu Suninen komentaa Rally1-autoa nopeissa soraralleissa.

– Parantelimme asemiamme kuljettajien MM-sarjassa edellisessä rallissa, mutta nyt toivomme, että pystymme tekemään saman myös valmistajien puolella. Olemme ehdottomasti nälkäisiä voittamaan, Abiteboul toteaa.

– Koska vauhtimme oli kohdillaan Sardiniassa, tavoittelemme samanlaista suoritusta myös tulevana viikonloppuna.

Kenian MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe kaasutellaan torstaina, kun lähellä pääkaupunki Nairobia ajetaan vajaan viiden kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe. Täydellä tohinalla kisa starttaa perjantaina, kun ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat