Kuva: Marko Mänty pisti Skodansa remonttiin SM-rallissa – ”Tämä kausi oli nyt tässä”

Marko Mänty. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu alkoi TGS Worldwide -tiimiltä kaksijakoisissa tunnelmissa. Kaksi tiimin kuljettajista jäi matkan varrelle, ja kaksi puolestaan rynnisti oman luokkansa kärkipaikalle perjantain päätteeksi.

SM1-luokan pisteissä neljäntenä oleva Marko Mänty rysäytti autonsa illan hurjimpaan kuntoon viimeisellä erikoiskokeella, jonne päättyi myös miehen omien sanojen mukaan koko haastava kausi.

– Jäi ”tiukka vasen” -nuotista pitkä kuulematta, meni jotenkin ohitse. Ihan lopussa takapyörät putosivat ojaan, ja auto meni ojaa pitkin pitkän matkaa. Auto oli jo nousemassa takaisin tielle, mutta sitten takapyörä otti kiveen, ja heilautti auton katon kautta ympäri. Olisi ehkä mahdollista saada auto kuntoon, mutta kyllä tämä kausi oli nyt tässä, Mänty manasi.

https://www.instagram.com/p/BoSAzighYSV/?taken-by=kaljahattu

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Saukonojan erikoiskoe jätti TGS-tiimin nuoren Ville Pynnösen matkan varrelle, kun 21-vuotiaan kuljettajan Skoda muuttui puunkaatokoneeksi. Pynnönen ja kartanlukija Timo Hantunen selvisivät rytäkästä henkisillä vammoilla.

– En ole vielä käynyt katsomassa paikkaa, mutta luultavasti se oli loiva vasen, minkä jälkeen tuli tiukka oikea. Loivassa vasemmassa kurvissa vasen eturengas tipahti tienreunan ulkopuolelle, ja vaikka yritti lyödä liinat kiinni, auto ei enää pysähtynyt, ja sitten mentiin keula edellä suoraan puuhun.

– Pojat katsovat, saako autoa vielä kuntoon huomiseksi, mutta konehuone on ainakin saanut osumaa. Todennäköisesti ei saada, huokaisi äärimmäisen pettynyt Pynnönen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

SM1-luokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa varmistanut Eerik Pietarinen on rallissa toisena 0,8 sekunnin päässä venäläisestä Nikolai Grjazinista. Pietarinen ei ollut täysin tyytyväinen ajoonsa kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Ihan hienoa oli ajaa pimeällä, mutta ajat eivät olleet mitään hyviä. Vaikea sanoa, mistä se johtuu – ei ihan luottanut täysillä pitoon. Yritetään huomenna päivänvalossa parempia tuloksia, Pietarinen suunnitteli.

Eerikin veli Henrik Pietarinen päätti perjantain SM2-luokan kärkipaikalla. Kotikilpailuaan ajava Samuli Vuorisalo starttaa puolestaan SM3-luokan kärkisijalta lauantain erikoiskokeille.

SM TeijoTalot -ralli päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Jaa uutinen