”Kuin olisi ajanut slikseillä jäällä” – suomalaiskuskilla haastava alku Sisilian rallissa

Markus Mannisen kausi GR Yaris Rally Cup -sarjassa käynnistyi haastavissa merkeissä perjantaina Italiassa.
Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sisiliassa ajettava Targa Florio -ralli alkoi sadekelissä, mikä hankaloitti huomattavasti kilpailijoiden urakkaa. Lyhyellä avauserikoiskokeella Manninen oli kärjen tuntumassa, mutta kahdella seuraavalla toijalalaiselle tuli selvemmin takkiin.

Manninen oli GR Yaris Rally Cupin kisassa seitsemännellä sijalla kolmen erikoiskokeen jälkeen. Eroa kärkeen oli puolitoista minuuttia ennen lauantain asvalttipätkiä.

– Ensimmäinen pätkä ajeltiin vain läpi. Toisella pätkällä oli pirun liukasta. Pitoa ei ollut yhtään, ihan kuin olisi ajanut slikseillä jäällä, Manninen kuvaili.

Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää ruuvasivat Toyota GR Yaris -kilpurinsa säätöjä ennen perjantain viimeistä pikataivalta.

– Saimme autoa paremmaksi, mutta kolmospätkällä oli pariin kertaan keltaiset liput ja näin tiimikaverinkin tien reunassa. Hän oli rysäyttänyt kivimuuriin, mutta äijät olivat onneksi kunnossa, Manninen sanoi.

Targa Florio -ralli ajetaan päätökseen lauantaina, jolloin ohjelmassa on kaikkiaan kuusi erikoiskoetta. Aamun ensimmäisellä pätkällä Manninen kellotti luokassaan neljänneksi nopeimman ajan ja seuraavalla erikoiskokeella hän piti toiseksi nopeinta vauhtia. Samalla suomalaiskuski nousi kokonaistilanteessa viidenneksi vain 17 sekunnin päähän palkintokorokepaikasta.

Lue myös nämä