Kreikan maastopalojen ikävä seuraus – Toyota-kuljettajan testit jäivät väliin

Kreikassa riehuvat maastopalot ovat vaikuttaneet myös rallin MM-sarjan testiaikatauluihin.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kreikan MM-rallin testien aikataulu on muuttunut monen kuljettajan kohdalla, mutta Toyotan Takamoto Katsutan tilanne on toistaiseksi ollut ikävin.

Katsutasta tuli ainoa tehdastallin kuljettaja, joka joutui jättämään testit kokonaan välistä. Asiasta uutisoi muun muassa Dirtfish.

Takaisku on tietysti valitettava japanilaiskuljettajan kannalta, mutta ei katastrofi. Katsuta ei nimittäin aja valmistajien MM-pisteistä Kreikassa, kun Sébastien Ogier palaa Toyotan rattiin.

Jo aiemmin myös Hyundain suunnitelmat menivät uusiksi, kun paikalliset viranomaiset kohottivat Loutrakin alueella metsäpalovaroituksen erittäin korkealle tasolle.

Tästä syystä korealaistallin kuljettajista vain Esapekka Lappi pääsi ajamaan testit alkuperäisen suunnitelman mukaisesti viime viikolla. Hyundai päätti siirtää testejään Loutrakista pohjoisemmaksi, sillä siellä tilanne ei ollut metsäpalojen suhteen yhtä kriittinen.

Hyundai pääsi viimein tiistaina jatkamaan testausurakkaansa ja auton puikkoihin hyppäsi Thierry Neuville. Keskiviikkona espanjalaiskuljettaja Dani Sordo pääsi puolestaan suorittamaan oman testipäivänsä.

Paras tuuri testien suhteen kävi M-Sportilla, jonka testiaikataulut eivät kärsineet ollenkaan Kreikan maastopaloista. Ott Tänak, Pierre-Louis Loubet sekä Jourdan Serderidis saivat ajettua testinsä täysin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Kreikan pohjoisosissa on viime päivien aikana riehunut koko EU:n historian suurin maastopalo. Kisa-alueella Lamiassa tilanne ei ole enää niin kriittinen, mutta sielläkin maastopalojen vaara on edelleen olemassa korkeiden lämpötilojen vuoksi.

Kreikan pohjoisosassa palaa noin New Yorkin kokoinen alue (noin 800 neliökilometriä). Maastopalot ovat vaatineet jo ainakin 20 kuolonuhria.

Kreikan MM-ralli pystytään todennäköisesti ajamaan normaalisti. Kilpailu ajetaan 7.-10. syyskuuta. MM-sarjaa edelleen johtava Kalle Rovanperä joutuu jälleen auraajan rooliin hyvin vaativassa sorakilpailussa.

Lue myös: WRC-tähdet saivat toisen tilaisuuden – Hyundain urakka jatkuu

Lue myös: Sebastien Ogier muisteli uransa huippuhetkiä – tekikö ranskalaismestari samalla ison paljastuksen?

Katso alta viime vuoden Kreikan MM-rallin parhaat palat:

Lue myös nämä

  • Uusimmat