Koronavirus lykkää lisää isoja rallikisoja – EM-sarjan alku siirtyy entisestään

Kanariansaarten EM-ralli
Kanariansaarilla ei päästä ajamaan EM-rallia ainakaan toukokuussa. Kuva: Jorge Cunha/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarja pääsee alkamaan aikaisintaan toukokuun lopussa.

Alkuperäisen kalenterin mukaan EM-kauden oli tarkoitus alkaa Portugaliin kuuluvalla Azorien saariryhmällä ensi viikolla, mutta kilpailun ajankohta muutettiin syyskuun puoliväliin koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

Rallin EM-sarja kertoo nettisivuillaan, että myös toukokuun alkuun kaavailtua Kanariansaarten osakilpailua lykätään tuonnemmaksi. Rallin uudesta ajankohdasta tiedotetaan ensi viikolla.

Näin ollen EM-kausi starttaa aikaisintaan 29.-31. toukokuuta ajettavalla Liepaja-rallilla Latviassa.

Myös rallicrossin EM-sarjan Portugalin osakilpailu on päätetty siirtää toukokuun alusta myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jo aiemmin oli tiedotettu Barcelonan MM-rallicrossin siirrosta koronaviruksen vuoksi.

Rallicrossin MM-kauden avauskilpailuksi on nyt kaavailtu Belgian osakilpailua, joka on tarkoitus ajaa Span radalla toukokuun puolivälissä.

Koronan vaikutukset tuntuvat myös Yhdysvaltain autourheilussa. Legendaarisen Pikes Peak -mäkikilpailun järjestäjät ovat ilmoittaneet, että kilpailua ei ajeta suunnitelmien mukaan 28. kesäkuuta. Pikes Peakin uusi ajankohta on kaksi kuukautta myöhemmin 30. elokuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat