MM-rallin yhteydessä ainakin yksi koronavirustapaus

Dani Sordo
Meksikon MM-rallin lähtöseremoniat keräsivät jättiyleisön Guanajuaton kaupunkiin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön työntekijällä todettiin koronavirustartunta viikko sitten ajetun Meksikon MM-rallin yhteydessä. Asiasta kerrotaan MM-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Henkilö eristi itsensä hotellihuoneeseensa havaittuaan oireet. Positiivisen testituloksen jälkeen hän on saanut hoitoa Guanajuatossa.

Tietojen mukaan tartunnan saanut henkilö oli käynyt rallipaikkakunnalla Leonissa ainoastaan hotellilla sekä WRC TV:n tiloissa, jotka poistettiin huoltoalueelta.

Myös meksikolaismedia on kertonut yhdestä koronatapauksesta, joka tuli ilmi rallin yhteydessä. Guanajuaton terveysviranomaisten mukaan tartunnan oli saanut saksalainen henkilö, jonka oli tarkoitus työskennellä toimittajan tehtävissä rallissa. Tietojen mukaan hän oli ollut kontaktissa 13 ihmiseen, jotka on eristetty.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

Siitä ei ole tarkempaa tietoa, liittyvätkö tapaukset toisiinsa. Mahdollista on myös se, että MM-sarjan nettisivuilla ja paikallismediassa kerrotaan samasta tartunnan saaneesta henkilöstä.

Meksikon MM-ralli typistyi yhdellä päivällä ja loppui poikkeuksellisesti jo lauantai-iltana koronaviruksen maailmanlaajuisten vaikutusten vuoksi. Tiimit ja rallin parissa työskentelevät henkilöt haluttiin päästää mahdollisimman nopeasti kotimatkalle kohti Eurooppaa ennen rajojen sulkeutumista.

Rallin MM-sarjan oli tarkoitus jatkua reilun kuukauden kuluttua Argentiinassa, mutta kilpailua päätettiin siirtää koronaviruksen vuoksi.

Lue myös nämä