Quantcast

Katsuta painelee WRC-autolla maisemaan Kokkolassa, R5-autolla debytoiva suomalaislupaus vakuuttavassa vauhdissa

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta otti odotetusti komennon Kokkola 400 -juhlarallin ensimmäisillä erikoiskokeilla.

Kotimainen rallikausi jatkui pitkän koronatauon jälkeen viimein lauantaina, kun Kokkolan juhlakisa starttasi hieman ennen puoltapäivää. Toyotan WRC-autolla tärkeitä kilometrejä keräävä Katsuta paineli muilta karkuun heti ensimmäisellä erikoiskokeella kellotettuaan pohja-ajan 15,9 sekunnin erolla Klapurin pätkällä.

Japanilaisella on kilpailussa 49,8 sekunnin johto neljän erikoiskokeen jälkeen. Katsuta on ollut nopein jokaisella pikataipaleella.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aleksi Röyhkiö tekee kilpailussa debyyttinsä Skodan nelivetoisella Fabia R5 -autolla. Röyhkiön, 20, vauhti on ollut vakuuttavaa, sillä hän on ollut jokaisella pätkällä toiseksi nopein.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Niin ikään Skoda Fabialla kilpaileva Ville Pynnönen on yleiskilpailussa kolmantena, mutta hän on jäänyt puoli minuuttia Röyhkiöstä. Rallin SM-sarjasta tuttu Skoda-kuski Jukka Kasi pitää hallussaan neljättä sijaa.

Kokkolan juhlarallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Kilpailussa ajetaan myös Historic Rally Trophy -sarjan pisteistä.

Kokkola 400 -juhlarallin tilanne EK4/7 jälkeen:

1. Takamoto Katsuta Toyota 17.59,5
2. Aleksi Röyhkiö  Skoda  +49,8
3. Ville Pynnönen  Skoda +1.20,5
4. Jukka Kasi    Skoda +1.40,3
5. Anssi Rytkönen  Mitsu +1.48,4
6. Ville Hautamäki Mitsu +1.50,0

Lue myös nämä

 • Uusimmat