Quantcast

Katalonian MM-rallissa huima kattaus suomalaiskuskeja

Lokakuun puolivälin jälkeen ajettavassa Katalonian MM-rallissa nähdään peräti seitsemän suomalaista kuljettajaa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä ajoi Kataloniassa myös viime vuonna. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykkösluokassa Rally1-autolla ajaa tuttuun tapaan Kalle Rovanperä, jolla on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo tällä viikolla Uudessa-Seelannissa. Todennäköisempää kuitenkin on, että ensimmäinen todellinen katkopaikka MM-tittelille on juuri 20.-23. lokakuuta ajettavassa Katalonian osakilpailussa.

WRC2-luokassa nähdään mielenkiintoinen suomalaiskuskien taistelu, sillä mukana ovat Hyundaita komentava Teemu Suninen, Fordilla ajava Jari Huttunen sekä Skoda-kuskit Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Sami Pajari. Toki suomalaiset kuljettajat saavat MM-sarjan kakkosluokassa kovan vastuksen myös ulkomaisilta kuskeilta, joista viivalla asvalttikisassa ovat muun muassa Nikolai Grjazin, Jan ja Nil Solans sekä Yohan Rossel.

Myös WRC3-luokassa nähdään suomalaisedustusta, kun Lauri Joona kilpailee voitosta Zoltan Laszloa, Diego Dominguezia ja Jan Cernya vastaan.

Rally1-autoja Kataloniassa nähdään lähtöviivalla 12 kappaletta. Toyota GR Yariksella ajavat Rovanperän lisäksi Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta. Hyundain Rally1-autoa komentavat puolestaan Ott Tänak, Thierry Neuville ja Dani Sordo.

M-Sport Fordilla on Kataloniassa mukana peräti viisi Puma Rally1 -autoa. Brittitiimin kalustolla ajavat Gus Greensmith, Craig Breen, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet sekä Jourdan Serderidis.

Katso MM-rallin osallistujalista kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Katso alapuolelta, mitä tapahtui viime syksyn Katalonian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat