Quantcast

Käsittämätön tapaus MM-rallissa: autonsa kaatanut kuski tulistui syystäkin, kun ripeä toiminta estettiin

Monte Carlon MM-rallilla on yli satavuotiset perinteet, mutta rallikulttuurilla ei ole yhtä vahvoja juuria Ranskassa kuin vaikkapa Suomessa.
Adrien Fourmaux
Monte Carlon MM-ralli keräsi jälleen hyvin katsojia reitin varteen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämä kävi ilmi jälleen viime viikonloppuna, kun MM-sarjan avauskilpailu Monte Carlon ralli ajettiin Ranskan Meri-Alpeilla. Sijaiskärsijäksi erikoisessa näytelmässä joutui ranskalainen Peugeot-kuljettajat Baudouin Bauge.

Bauge kaatoi Peugeot 208 Rally4 -kilpurinsa erikoiskokeella tiukassa mutkassa, jonka ympäristössä oli lukuisia katsojia. Auto jäi katolleen tielle.

Jossain muualla tilanne olisi hoidettu nopeasti: yleisö avuksi työntämään kilpuri pyörilleen ja ei muuta kuin uudestaan vauhtiin.

Mutta näin ei käynyt Ranskassa. Sen sijaan paikalla olleet järjestyksenvalvojat ja viranomaiset estivät katsojien pääsyn auton luo. Kilpurinsa kaatanut Bauge tulistui syystäkin, kun ripeä toiminta estettiin, ja kallisarvoista aikaa valui hukkaan.

Kaikessa tohinassa tiellä parveilleet järjestyksenvalvojat unohtivat kokonaan varoittaa seuraavaa autokuntaa onnettomuudesta. Tästä syntyi vaaratilanne, kun kilpuri saapui paikalle täyttä kilpailuvauhtia.

Tilanne jatkui erikoisella tavalla. Bauge ja hänen kartanlukijansa Nicolas Blanc yrittivät kahdestaan kääntää autoa pyörilleen, kun samalla järjestyksenvalvojat ja katsojat seurasivat sivusta heidän urakointiaan.

Lopulta tielle ryntäsi joukko katsojia, jotka saivat tuupattua auton oikeinpäin muutamassa sekunnissa.

Katso alta video tilanteesta.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joku voisi kysyä: miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat