Kalle Rovanperästä kiintoisa skenaario: ”Mitä jos Hyundai pistää pöytään sellaisen tarjouksen?”

Suomalaisilla rallifaneilla on todellinen juhlaviikko käynnissä, sillä Suomen perinteikäs MM-soraralli ajetaan tulevana viikonloppuna Jyväskylän ympäristössä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallit.fin toimittajat Aki Hietavala ja Toni Heinonen ruotivat Suomen MM-rallin lähtökohdat Rallipodin tuoreessa jaksossa, joka on kuunneltavissa tämän jutun alla ja Spotifyssä.

Rallipodin vakioäänet ovat juosseet Keski-Suomessa ralliautojen perässä viime viikosta lähtien. Rallin MM-sarjan WRC-tallit ovat testanneet kilpureitaan nopeaa sorarallia varten, ja Rallipodin toimittajakaksikko on tietenkin ollut testeissä paikalla.

Tässä jaksossa ääneen pääsevät muun muassa MM-sarjaa johtava Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä sekä Hyundain Esapekka Lappi, joka on Suomen MM-rallin viimeisin suomalaisvoittaja.

Toyotan tallipäällikkönä viime vuodet työskennellyt Jari-Matti Latvala pistää vaihteeksi ajohaalarit ylleen Jyväskylässä ja starttaa MM-ralliin Toyota GR Yaris Rally1 -autolla. Latvala kertoo Rallipodissa tunnelmansa ennen viikonlopun kilpailua.

Rallipodin vieraana kuullaan myös Markus Mannista, joka ajaa Renault’n uudella Clio Rally3 -autolla Jyväskylässä. Ranskalaisvalmistajan Rally3-luokituksen auto nähdään nyt ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjassa.

Jaksossa ruoditaan myös Kalle Rovanperän tulevaisuutta. Toyota yrittää pitää kiinni ykköstähdestään, jota Hyundai on tiettävästi houkutellut miehistöönsä. Toimittaja Heinonen heittää Rallipodin jaksossa mielenkiintoisen spekulaation Rovanperän tulevaisuudesta.

– Olen pyöritellyt päässäni sellaista skenaariota, että mitä jos Hyundai pistää pöytään sellaisen tarjouksen, joka ylittää puolitoistakertaisesti Toyotan tarjouksen, Heinonen pohtii.

– Sanotaan, että Toyota tarjoaa vaikka viisi miljoonaa euroa kaudesta Kallelle. Sitten Hyundai pistääkin 7,5 miljoonaa euroa. Mitä sä tekisit, jos olisit 22-vuotias miehenalku ja toki maailmanmestari, kun tuollainen tarjous tulisi?

Rovanperä kertoo Rallipodissa viimeisimmän päivityksen tulevaisuudestaan. Latvala puolestaan ruotii, mikä on Toyotan taktiikka sopimusneuvotteluissa.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen!

Katso alta, kuinka Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa ennen Suomen MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat