Entä jos tallipomo Latvala yllättää Kalle Rovanperän? – ”Saa sitten ajaa koko loppukauden”

Rallin MM-sarjaa johtavalla Kalle Rovanperällä on tämän viikon Suomen MM-rallissa varsin mielenkiintoinen tallikaveri.
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala
Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkönä vuoden 2021 alusta saakka toiminut Jari-Matti Latvala palaa tehdastiimin auton rattiin kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen. Latvala ajoi edellisen MM-rallinsa vuoden 2020 helmikuussa Ruotsissa, mutta sen jälkeen koronapandemia sekä uudet työtehtävät sanelivat sen, että ura huipputasolla on ohi.

22-vuotias Rovanperä toivoo, että tallipomo malttaa ottaa Keski-Suomen sorateillä rauhallisesti.

– En tiedä, mitä Jari-Matilta voi odottaa. Toivottavasti hän malttaa nautiskella ajamisesta ja vilkutella faneille risteyksissä. Silloin siitä tulee hauska viikonloppu, Rovanperä sanoo Rallit.fille.

– On tietenkin mahtavaa nähdä hänet pitkästä aikaa ralliautoin ratissa. Ei tällaista kovin usein tapahdu, että tiimipomo on ajamassa samassa kisassa. Varmasti myös fanit nauttivat, kun pääsevät näkemään Jari-Matin vielä kerran kotikisassa.

Vielä nelisen vuotta sitten Rovanperä ja Latvala olisivat saaneet varmasti aimo kamppailun aikaiseksi, mutta tällä kertaa 38-vuotiaalla tuurilaisella tuskin on mitään asiaa nuoren mestarin vauhtiin.

– Toivottavasti ei. Sanotaanko näin, että jos Jari-Matti minut ajamalla voittaa, niin hän voi ajaa sitten loppukauden, Rovanperä virnistää.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Latvala komppasi tiiminsä ykköstähteä.

– Kalle on kyllä täysin oikeassa. Minä olen neljä vuotta ollut huipputasolta pois ja jos nyt hänet voittaisin, niin jotain hän olisi tehnyt väärin, päällikkö naurahtaa.

– Sitä pelkoa ei kyllä ole, että minä Kallelle pärjäisin.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna testierikoiskokeella. Ensimmäinen varsinainen pikataival ajetaan torstai-iltana perinteisesti Harjulla.

Lue myös: Nyt on hävyttömän haastava tietovisa Suomen MM-rallista! Vain todellinen ralliniilo saa kaikki oikein

Katso alapuolelta, kuinka Jari-Matti Latvala testasi maanantaina Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat