Kalle Rovanperän vastustajalle jäi jossiteltavaa – ”Syytän siitä itseäni”

Elfyn Evans joutui jälleen kerran taipumaan rallin maailmanmestaruuskamppailussa tallitoverilleen.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kausina 2020 ja 2021 walesilainen hävisi viime metreillä ranskalaiskonkari Sebastien Ogierille. Tänä vuonna Kalle Rovanperä oli Evansia vahvempi rallin MM-sarjassa.

Mestaruustaisto ratkesi Rovanperälle viime viikonlopun Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa Evans ajoi Toyotallaan päin latoa. Evansin ulosajon jälkeen Rovanperällä oli varaa ajella rauhassa maaliin kakkossijalla, joka riitti mestaruuden sinetöimiseen.

Evansin mukaan kausi olisi voinut päättyä toisin, jos hän olisi onnistunut paremmin esimerkiksi Portugalin MM-rallissa.

– Se oli iso ulosajo, mutta samalla se oli myös tyhmä ulosajo. On hyvä olla rohkea välillä, mutta tyhmänrohkeus ei ole fiksua, Evans kertoi Motorsport.comin mukaan.

Evansille jäi jossiteltavaa myös Viron MM-rallista, jossa hän joutui tyytymään neljänteen sijaan Rovanperän voittaessa. Pari viikkoa myöhemmin Evans pokkasi voiton Suomen MM-rallista.

– Jälkikäteen katsottuna syytän itseäni Virosta. Jos minulla olisi ollut siellä samanlainen fiilis autossa kuin Suomessa, se olisi voinut päättyä täysin toisella tavalla, Evans sanoi.

– Suomessa kaikki tuli helposti, kun taas Virossa se oli melkoista kamppailua. Jos olisimme löytäneet sellaisen auton pari viikkoa aiemmin, se olisi auttanut rutkasti, walesilainen jatkoi.

Evansin mukaan Rovanperä on täysin ansainnut mestaruutensa. Toyota-kuski kuvaili tallitoverinsa kautta uskomattomaksi.

Evansilla riittää vielä panosta kauden päätöskisassa Japanissa. Keski-Euroopan MM-rallin voittanut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville nousi taulukossa vain seitsemän pisteen päähän Toyota-pilotista.

– Neuvillelta tulee nyt enemmän painetta, mutta loppujen lopuksi vain mestaruudella on merkitystä, Evans totesi.

Japanin MM-ralli ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä