Esapekka Lappi lennätti kilpuriaan hankien keskellä – enne tulevasta?

Esapekka Lappi pääsi vaihteeksi vauhtiin talvikelissä.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi vauhdissa testeissä. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla Lappi kilpaili Keski-Euroopan MM-rallissa Hyundain tehdastiimin Rally1-kilpurilla. Pieksämäkeläinen pääsi asvaltilla hyvään vauhtiin, mutta loistavasti käynnistynyt kisa päättyi häneltä rajuun ulosajoon ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Lue myös: Esapekka Lapin ulosajosta julki hurjaa videomateriaalia – väärässä paikassa olleet katsojat olivat jäädä alle

Lyhyeksi jääneen kilpailuviikonlopun jälkeen Lapin ei tarvinnut olla pitkään poissa Rally1-auton ohjaamosta. Lappi pääsi nimittäin vauhtiin tiimin testialueella Keski-Suomessa hieman toisenlaisissa olosuhteissa.

Teemu Suninen aloitti Hyundain testisession tiistaina ja testasi Rally1-autoa lumisateessa myös keskiviikkona. Torstaina oli Lapin vuoro ottaa ohjat testeissä.

Lappi lennätti autoaan näyttävästi jämsäläisillä ralliteillä hankien keskellä. Edellisen kerran Lappi oli ajanut ralliautoa talvisissa olosuhteissa helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa.

Lappi siirtyi täksi vuodeksi Hyundaille yksivuotisella sopimuksella, johon Rallit.fin tietojen mukaan kuuluu myös optioita jatkosta. Talli ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut, jatkaako Lappi Hyundain kuljettajana myös ensi vuonna.

Torstain testi voisi enteillä sitä, että Lappi saattaa olla jatkamassa Hyundain kuljettajana myös vuodenvaihteen jälkeen. Mutta asiaan saadaan lopullinen selvyys vasta siinä vaiheessa, kun Hyundai julkistaa loput kuljettajasopimuksensa.

Hyundai on toistaiseksi julkistanut vain Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin sopimukset kaudelle 2024. Talli on harkinnut jo pidemmän aikaa, voisiko se ajattaa ensi vuonna MM-ralleissa neljää autoa nykyisten kolmen sijaan.

Mikäli Hyundai jatkaa kolmen auton taktiikalla, Lapille on todennäköisesti tarjolla vain osittaisen kauden pesti. Tallipäällikkö Cyril Abiteboul on nimittäin sanonut, että yhdessä sen autossa vuorottelee eri kuljettajia ensi vuonna. Hyundai on käyttänyt samaa strategiaa jo useamman vuoden.

Lue myös: Hyundain tallipomo puhui suomalaiskuskien tulevaisuudesta – mitä hän oikein tarkoitti?

Hyundain odotetaan tiedottavan ensi vuoden lopullisesta kuljettajakokoonpanostaan ennen parin viikon kuluttua ajettavaa Japanin MM-rallia. Suomalaiskuljettajista myös Suninen on vahvasti tyrkyllä tiimiin.

Japanin MM-ralli on ohjelmassa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös: Vahva sopimuspaperi taskussa? ”Onnellinen Suninen” veti huippupelillä kunnon talvikelissä

Lue myös: Tyyntä ennen myrskyä? Ott Tänak ja Thierry Neuville istutetaan saman pöydän ääreen

Lue myös nämä

  • Uusimmat