Kalle Rovanperän uhkaaja myönsi lähes epätoivoisen tilanteen – ”En tiedä, onko meillä mahdollisuuksia”

Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville lukeutui Viron MM-rallin positiivisiin yllättäjiin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on toki ollut kertaalleen aiemmin podiumilla Virossa, mutta perinteisesti mies ei ole nopeissa sorakisoissa viihtynyt. Tällä kertaa Hyundai-kuski nappasi komean kakkostilan. MM-sarjaa johtavan Toyotan Kalle Rovanperän kyytiin miehellä ei kuitenkaan ollut mitään asiaa.

– Erittäin hyvä viikonloppu meiltä. Tavoite oli podiumilla ja oli meillä pieni toive, että voisimme päihittää Kallen. Loppujen lopuksi hän kuitenkin ajoi uskomattoman kisan taas kerran. Ei meillä ollut mitään tehtävissä, Neuville sanoi Rallit.fille.

– Olen silti tyytyväinen omaan suoritustasooni, koska en tehnyt virheitä ja pystyin puskemaan puhtaan kisan. Myös vauhtia oli, sillä pystyimme pitämään Elfynin (Evans) ja Esapekan (Lappi) takanamme.

Neuville on Viron rallin jälkeen MM-sarjassa kolmantena. Eroa Rovanperään on jo 58 pistettä. Seuraavaksi pisteistä ajetaan Rovanperän kotiteillä Keski-Suomessa, joten eron kurominen on hankalaa. Suomen jälkeen ohjelmassa on enää neljä MM-rallia tällä kaudella.

Belgialaistähti myöntääkin, että mestaruussauma alkaa olemaan varsin ohut.

– En tiedä, onko meillä mahdollisuuksia Suomessa. Jos katsoo heidän suorituskykyään, niin täytyy myöntää, että heitä vastaan on joka skenaariossa aika vaikea taistella Suomessa. Luulen, että häviämme siellä lisää pisteitä, Neuville kertoi.

– Minä keskityn vain omaan tekemiseen niin kuin tein tänä viikonloppuna. Yritän saada parhaan mahdollisimman tuloksen.

Neuville on jäänyt tänä vuonna rutkasti Rovanperälle varsinkin Power Stage -erikoiskokeilla. Suomalaiskuski on voittanut jo neljä Power Stagea ja ollut kahdesti toinen. Neuvillen tililtä löytyy puolestaan vain yksi voitto ja kolme muuta aikaa viiden kärkeen.

– Tänä vuonna minulla on ollut uskomattoman huono tuuri Power Stage -pätkien kanssa. Tuntuu, että joka kerta on jotain ongelmia. Keniassa tuli hylkäys ja täällä meni hybridiyksikkö. Niissä olen menettänyt paljon tärkeitä pisteitä, Neuville tuskasteli.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat