Quantcast

Kalle Rovanperän simppeli suunnitelma toimi täydellisesti – tallipomo Latvalakin hämmästyi

Kalle Rovanperällä oli vähintäänkin hyvä syy hymyyn Portugalin MM-rallin perjantain erikoiskokeiden päätteeksi.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Rovanperä ylitti jälleen kaikki ennakko-odotukset. MM-sarjaa johtava suomalainen putsasi kärkiautona perjantain pikataipaleita, mutta pysyi tiukasti mukana voittokamppailussa aurausurakastaan huolimatta.

Rovanperä saapui Matosinhosin iltahuoltoon toisella sijalla 13,6 sekunnin päässä kilpailua johtavasta tallikaveristaan Elfyn Evansista.

– Ajoimme tosi fiksusti ja kovaa lähtöpaikasta huolimatta. Siihen voi olla tyytyväinen. Iltapäivällä muilla oli paljon ongelmia ja rengasrikkoja, mutta me vältimme ne, Rovanperä tiivisti.

Rovanperän suunnitelma toimi mainiosti rajuun kuntoon menneillä erikoiskokeilla.

– Mielessä oli, että ajetaan vain oman fiiliksen mukaan hyvää ajoa. Pystyimme koko ajan pysymään hyvässä vauhdissa. Iltapäivällä vältimme virheitä ja ajoimme pari pohja-aikaa. Se on ihan kova.

Rovanperän suoritus hipoi täydellisyyttä. Vauhti oli kohdallaan, ja oikeissa paikoissa malttia löytyi riittävästi.

– Kalle ajoi todella hienosti ensimmäisenä autona. Hän ei tehnyt virheitä ja hallitsi tilanteen upeasti. Kalle jäi paljon vähemmän, mitä olisi voinut kuvitella, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hämmästeli.

Rovanperällä on alla kaksi perättäistä voittoa Ruotsin ja Kroatian osakilpailuista. Lauantaina Rovanperällä on lähes paras mahdollinen lähtöpaikka ja avaimet taistella kauden kolmannesta täysosumasta.

– Kun asiat toimivat ja kaikki on kohdallaan, hommat menevät omalla painollaan. Kalle on nyt sellaisessa tilanteessa ja hänellä on flow-tila päällä. Sitä on hienoa seurata, Latvala sanoi.

Portugalin MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet perjantain ajopäivän jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat