Quantcast

Kalle Rovanperän selkävaivat helpottivat, tavoitteet tapissa Espanjaan – ”Ajamisen pitää olla tosi tarkkaa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä lähtee tämän viikon Katalonian MM-rallin taistelemaan hyvistä sijoituksista pettymykseen päättyneen kotikisan jälkeen.

Rovanperän osallistuminen Katalonian asvalttikoitokseen oli hetken vaarassa, kun Toyota-kuski loukkasi selkäänsä Suomen MM-rallin ulosajossa. Rovanperä testasi kuitenkin viime perjantaina Espanjassa, joten suomalaistähti on lähtöviivalla tulevana viikonloppuna.

– Olen ajanut Espanjassa kahdesti aiemmin WRC2:ssa ja tykkään niistä asvalttipätkistä siellä. Minun kannaltani on ainakin positiivista, että kisa ajetaan nyt kokonaan asvaltilla, Rovanperä summaa.

– Jos sää pysyy hyvänä, on kisa todella mukava. Tiet Espanjassa ovat erittäin nopeita ja hyvällä rytmillä ajettavia. Ne eivät muistuta muita sarjan asvalttikisoja, vaan ovat enemmän rata-ajomaisia. Oman ajamisen pitää olla tosi tarkkaa, mutta jos se osuu kohdilleen, on ralli nautintoa.

Edellisessä asvalttirallissa Rovanperä oli elokuussa Belgiassa komeasti kolmas.

– Ypres-rallin tiestö oli luonteeltaan hyvin erilainen Espanjan kisaan verrattuna, mutta siellä sain hyvän fiiliksen asvalttisäätöihin, joten toivon, että voin taistella täälläkin hyvistä sijoituksista, Rovanperä miettii.

Katalonian MM-ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat