Kalle Rovanperän kilpakumppani teki ison lupauksen

Rallin maailmanmestaruus on katkolla Kalle Rovanperälle torstaina käynnistyvässä Keski-Euroopan MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ainoana kantona kaskessa on enää hänen Toyota-tallikaverinsa Elfyn Evans. Rovanperällä on MM-sarjassa 31 pisteen etumatka Evansiin, mikä tarkoittaa sitä, että Rovanperä voi varmistaa mestaruuden viikonloppuna ottaessaan kisasta walesilaista isomman pistepotin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa ajettavassa Keski-Euroopan osakilpailussa kilpaillaan haastavilla asvalttiteillä. Evans voitti MM-sarjan edellisen asvalttikisan Kroatiassa, joten hän on varmasti kova luu myös uutuuskilpailussa.

– Meillä on iso ylämäki kiivettävänä, jotta saamme Kallea kiinni. Yritän olla ajattelematta sitä ja ajaa mahdollisimman hyvin. Katsotaan, mihin se riittää, Evans kertoo Rallit.fille.

Evansille yksinkertaisin tapa venyttää mestaruustaiston ratkaisua päätöskisaan Japaniin olisi voitto Keski-Euroopasta. Evans sanoo, että hän starttaa kuitenkin harkiten asvalttikisaan.

– Jos heti alussa alkaa hullutella, maalia ei varmasti näe. Tärkeintä on se, että ajamme hyvin. Tällaisissa olosuhteissa on aina riskinsä, Toyota-kuski toteaa.

Evans on ollut kahdesti aiemmin vastaavassa tilanteessa kamppailemassa mestaruudesta kauden päätöskisoissa. Vuosina 2020 ja 2021 hän taipui viime metreillä tallikaverilleen Sebastien Ogierille.

Evansin saumat tämän vuoden mestaruuteen ovat sen verran ohuet, että hän kaipaa niin sanotusti apuja Rovanperältä. Mutta walesilainen ei ole vielä luovuttanut.

– En tietenkään halua, että kamppailu päättyy tässä kisassa. Sehän tarkoittaisi, ettei meillä ole enää mitään mahdollisuuksia. Tavoitteenani on pitää kamppailu käynnissä loppuun saakka, Evans lataa.

Evans lupaa sen, että taisto pysyy rehtinä loppuun saakka.

– En usko, että meillä tulee mitään psyykkausta. Se ei taida kuulua meidän kummankaan luonteeseen, että tekisimme sellaista. Uskon, että me molemmat jätämme mielellämme kamppailun erikoiskokeille.

Katso alta kooste Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä