Sami Pajari starttaa rennolla otteella MM-ralliin – ”Kiva päästä asvaltille kisaamaan”

Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen starttaavat kauden viimeiseen MM-ralliinsa torstaina käynnistyvässä uudessa Keski-Euroopan osakilpailussa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport WRT -tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpailevalle suomalaiskaksikolle kyseessä on kahdeksas MM-startti tällä kaudella.

Keski-Euroopan MM-rallissa kilpaillaan peräti kolmen valtion alueella, kun kilpailun reitti kulkee Tshekin, Saksan sekä Itävallan alueella. Keskuspaikkana kilpailulle toimii Baijerin osavaltiossa Kaakkois-Saksassa sijaitseva Passau, josta sukkuloidaan kilpailun aikana sujuvasti naapurivaltioihin useaan otteeseen.

Kilpailun lähtö tapahtuu reilun 200 kilometrin päässä huoltoparkista Tshekin pääkaupungissa, Prahassa. Torstain avauspätkä ajetaan aivan Prahan tuntumassa ja siitä siirrytään etelämmäksi Klatovyyn, jossa illan jo pimennyttyä ajetaan torstain toinen erikoiskoe.

Pajari ja Mälkönen lähtevät kisaan rennoin mielin, sillä alla ovat hyvät valmistavat testit ja uuteen kilpailuun suunnataan odottavan innostuneesti.

– Pari päivää on tässä nyt nuotitettu ja on pitkästä aikaa kiva päästä asvaltille kisaamaan. Tarkemmin ajateltuna viimeksi on asvaltilla kisattu huhtikuussa Kroatiassa. Tshekin perjantain pätkät vaikuttavat hieman pomppuisammilta ja kapeammilta, mutta ei ehkä aivan niin pomppuisilta kuin esimerkiksi EM-sarjasta tutussa Barum-rallissa, Pajari kuvailee.

– Haastavia erikoiskokeet ovat varmasti ja etenkin jos sataa. Tiistai-iltapäivänä alkoi nuotituksella sataa, enkä tiedä tarkkaan mitä keliä kisan ajaksi on luvassa, mutta se voi vaihtua moneen kertaan. Jos sataa, niin eihän se silloin ihan yhtä nautinnollista ole ajaa.

Hyvien lentoyhteyksien myötä Keski-Euroopan osakilpailussa on paikalla myös runsaasti suomalaiskannattajia. Kannustusta suomalaisparille on kuitenkin luvassa muiltakin kansallisuuksilta, nimittäin Toksportin päämaja sijaitsee Saksassa ja Skoda puolestaan on Tshekkien ylpeys.

WRC2-luokan pisteissä suomalaispari on tällä hetkellä pisteissä viidentenä. WRC2 Challenger -luokassa Pajarin hallussa on kärkipaikka ja vain Puolan Kajetan Kajetanowicz voi nousta tulevana viikonloppuna tasoihin. Lopullinen sijoitus ratkennee vasta päätöskisassa Japanissa. Tiimikaveri Nikolai Grjazin omaa mahdollisuuden myös nostattaa sijoitustaan, mutta vähintään pronssi on suomalaisautokunnalle varma.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat