Kalle Rovanperältä tiukka analyysi Suomen MM-rallista – ”Tavoite on ihan selkeä”

Toyotan Kalle Rovanperä pääsee starttaamaan kotikisaansa tällä viikolla rennoin mielin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustavan maailmanmestarin johtoasema MM-sarjassa on muhkeat 55 pistettä ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Rovanperä voi siis keskittyä tuomaan tililleen varman pistepotin, mutta toisaalta uran ensimmäinen Jyslälän voitto kiinnostaa kovasti.

– En osaa vielä taktiikasta sanoa, mutta tavoite on ihan selkeä. Lähdemme hakemaan parhaita mahdollisia pisteitä sarjaa silmällä pitäen, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

– Totta kai pieni ekstrahyökkäys on päällä koko viikonlopun, jotta se voittokin sieltä tulisi. Olisi hienoa saada voitto kotiyleisön edessä, mutta jos näyttää, että sitä ei tule, niin sitten ajamme vain fiksun kisan.

22-vuotias suomalaismestari on tunnettu piinkovasta suoritustasosta tilanteessa kuin tilanteessa. Mitä kovemmalta painetila ulospäin näyttää sitä viileämmin Rovanperä tilanteeseen suhtautuu.

– Ei kotikisa tuo minulle mitään ylimääräistä painetta tai stressiä. Jokainen kisa yritetään voittaa, mihin lähdetään ajamaan. Tänä vuonna on taatusti ihan yhtä vaikea voittaa kuin viime kerrallakin, koska olemme taas ensimmäisenä autona reitillä, Rovanperä huomauttaa.

– Monilta olen kuullut, että perjantain reitillä on paljon auraamista luvassa. Helppoa ei tule olemaan.

Rovanperän osalta tilanne Keski-Suomen sorateillä on siis hieman ristiriitainen. Toisaalta suomalaistähteä himottaisi tykittää kaikin palkein voitosta ystävien ja perheen kannustamana, mutta myös MM-sarjaa on ajateltava.

– Ei tietenkään ole järkeä ajaa viimeisellä riskillä. Olisihan se tyhmää otella nollia näissä kisoissa. Fiksusti on ajettu tämä kausi tähän asti ja se on tuottanut aika hyvin tulosta. Yritetään jatkaa samalla tavalla. Toki kotikisassa pitää olla vähän lisää yritystä, Rovanperä toteaa.

Suomen MM-ralli starttaa torstaiaamuna testierikoiskokeella. Varsinainen kisa pärähtää käyntiin torstai-iltana perinteikkäällä Harjun kaupunkipätkällä.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi viime viikolla Keski-Suomessa.

Lue myös nämä