Quantcast

Kalle Rovanperällä homma kontrollissa Keniassa – ”Tuntuu ainakin tällä hetkellä riittävän”

Toyotan Kalle Rovanperä kontrolloi hienosti ajamistaan lauantain aamupäivän erikoiskokeilla Kenian MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä vältti turhia riskejä, mutta suomalaiskuskin vauhti riitti silti kärjen vertailussa. Iltapäivän kolmelle pikataipaleelle jyväskyläläinen lähtee 19,4 sekunnin johtoasemassa ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Kolmantena oleva Toyotan Takamoto Katsuta on jäänyt 39,9 sekuntia Rovanperästä.

– Aamupäivän lenkki oli aika raju, kuten osasimme odottaa. Nyt ei ole niin pehmeää kuin eilen, mutta toisaalta tien pinta on kova ja kiviä on paljon. Kyllä sinnekin uria muodostuu. Autoille olosuhteet ovat tosi rankat, Rovanperä totesi Naivashan huoltoparkissa.

MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavan Rovanperän ei ole pakko voittaa Keniassa, mutta toki voitto houkuttelee. Tärkeintä on kuitenkin yrittää pitää auto ehjänä iltapäivän röykytyksessä.

– Tällaisessa rallissa erojen kontrollointi taaksepäin ei ole helppoa. Jätkät pystyvät takana puskemaan ehkä vähän enemmän ja heillä on myös varaa ottaa enemmän riskejä. Olen vain yrittänyt pitää oman vauhtini ja se tuntuu ainakin tällä hetkellä riittävän, suomalaiskuljettaja summasi.

– Iltapäivällä pitää välttää kaikki kivet ja minimoida riskit hankalissa paikoissa. Välillä on kuitenkin pakko myös puskea. Jos joku päättää vetää ihan täysillä, voi tehdä isojakin eroja.

Suomalaistähteä jahtaava Evans ei myöskään mieti voittokamppailua. Safari-rallissa jokainen erikoiskoe voi yllättää ja edessä on vielä yhdeksän rajua koitosta ennen ruutulippua.

– Enpä ole juuri taistelua muita vastaan miettinyt. Olen vain yrittänyt päästä pätkät läpi. On aika vaikeaa arvioida, miten oma vauhti riittää, koska monessa paikkaa on ajettava niin varovasti, Evans kertoi.

– Kun olosuhteet ovat kohtuullisen normaalit, niin voi yrittää vähän puskea. Näkyvyys on välillä huono, kun kaikkialla on vain ruohoa, niin ei aina pysty näkemään, missä se tie oikein menee.

Katso alapuolelta perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat