Kalle Rovanperä värkkäsi itselleen reteän kesäauton – ”Siinä meni ehkä viisi tuntia”

Kalle Rovanperä Opel
Kalle Rovanperän avoauto pisti silmään testipaikan huoltoalueella. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä ajoi maanantaina viimeisen testinsä torstaina alkavaa Suomen MM-rallia varten. Testipaikan huoltoalueella huomiota herätti erikoinen kesäauto.

Nopeasti selviää, että uniikilla kesäpirssillä paikalle on saapunut testin päätähti Rovanperä, joka viihtyy vapaa-ajallaankin autojen parissa.

– Tehtiin tuollainen avoauto. Siinä meni ehkä viisi tuntia aikaa. Oli niin hyvät kelit, ja ajateltiin, että pitäisihän sitä avoauto olla, Rovanperä virkkoo.

Punainen Opel-merkkinen menopeli ei ole kedon kaunein kukkanen, mutta omalla karulla tavallaan se on kiehtova. Takapenkille on köytetty turvavyöllä iso kaiutin. Rosoisimmat reunat on peitetty teipillä.

Kalle Rovanperä Opel
Rovanperän tuunaama Opel on uniikki kesäauto. Kuva: Toni Heinonen
Kalle Rovanperä Opel
Kaiutin on kiinnitetty turvavyöllä takapenkille. Kuva: Toni Heinonen

– Näytettiin autolle rälläkkää yksi ilta, niin siitä tuli ihan hyvä. Sillä tulee kylillä peukkua paljon, ihmiset tuntuvat tykkäävän. Musiikkikin soi kunnolla, Rovanperä veistelee.

Ensimmäisestä ”Jyskälästä” jäi hampaankoloon

Rovanperä starttaa kotikilpailuunsa kunnon voittoputkessa. Vasta 18-vuotias suomalaiskuljettaja on voittanut kolmessa perättäisessä MM-rallissa WRC2 Pro -luokan ja lisäksi hän oli ykkönen Tshekin rallisarjan osakilpailussa pari viikkoa sitten.

Vuosi sitten Rovanperä kilpaili ensimmäistä kertaa ”Jyskälässä”. Puuppolalainen oli pitkään kiinni WRC2-luokan ykköspaikassa, mutta tekniset murheet pudottivat hänet lopputuloksissa neljänneksi. Kisan ikimuistoisin hetki oli, kun Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen ajoivat konepelti pystyssä Pihlajakosken erikoiskokeella.

Katso alta video Rovanperän testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,274134″ ap mute ]

 

– Joka kisasta lähdetään voittoa hakemaan. Viime vuonna täältä jäi vähän hampaankoloon. Yritetään samalla tavalla kuin viime vuonna, mutta ilman mitään ongelmia. Kilpailu kovenee joka vuosi, ja tänä vuonna on varmasti taas kovaa taistoa, Rovanperä tuumaa.

Kesän aikana on huhuiltu, että Rovanperä saattaa siirtyä Toyotan WRC-tiimiin ensi kaudeksi. Skodan tehdastiimissä nykyään ajava kuljettaja on valmis hyppäämään astetta kovemman ralliauton ohjaamoon.

– Jos loppukausi menee hyvin, niin mikäs siinä. Voihan se olla mahdollista. Minulle ainakin se on ok, Rovanperä kuittaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat