Hayden Paddonille valtava takaisku – auto rusinaksi testissä, Suomen MM-ralli jää väliin

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hayden Paddonin oli tarkoitus tehdä tällä viikolla paluu rallin MM-sarjaan, kun kausi jatkuu Suomen osakilpailulla. Uusiseelantilainen joutuu kuitenkin jättämään kisan väliin testionnettomuuden vuoksi.

Viime kauden jälkeen ilman WRC-paikkaa jäänyt Paddon sai hankittua itselleen kaluston Jyväskylään M-Sport Fordilta. Paddon testasi maanantaina Ford Fiesta WRC -autoa Jämsän seudulla.

Paddon ajoi testissä rajusti ulos, ja Fiesta pyöri ryteikköön. M-Sport-talli vahvisti, että autoon tuli sellaisia vaurioita, ettei Paddon pysty osallistumaan torstaina alkavaan Suomen MM-ralliin. Tiimin mukaan Paddon ja kartanlukija John Kennard selvisivät tilanteesta ilman isompia kolhuja.

Jos alla olevat kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Alta voit katsoa myös videon, jossa näkyy, millaiseen kuntoon Fiesta meni ulosajossa. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

 

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoi, että Paddon oli ajanut Fordilla kiveen, joka oli noussut ajolinjalle. Paddonilla oli vauhtia melkoisesti, sillä Millenerin mukaan oikealle kääntyvä mutka ajetaan läpi kuutosvaihteella.

– Kivi nosti auton ilmaan. Heistä tuli matkustajia, he eivät olisi voineet tehdä mitään, Millener kertoi rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Millenerin mukaan M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson yritti tehdä kaikkensa, jotta Paddon pääsisi ajamaan Suomessa. Tilanne oli kuitenkin toivoton.

– Auto pitää laittaa korinoikaisupenkkiin, ja ei ole mahdollista saada toista autoa Suomeen ajoissa. Tämä on karmea tilanne Haydenille. Hänellä oli todella huonoa tuuria. Valitettavasti tämä on riskinä, kun testin ajaa varsinaisella kilpa-autolla, Millener totesi.

Teemu Suninen ja Gus Greensmith kilpailevat M-Sportin väreissä Suomen MM-rallissa. Greensmith paikkaa kisassa Elfyn Evansia, joka jättää kilpailun väliin selkävaivojen vuoksi.

Myös Skodan Kalle Rovanperä testasi maanantaina autoaan Suomen MM-rallia varten. Katso alta video Rovanperän testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,274134″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat