Kalle Rovanperä vahvisti Toyota-pomon positiivisen näkemyksen

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän ensimmäinen kausi WRC-auton ohjaamossa on alkanut lähes satumaisesti.

Toyotalta täksi vuodeksi sopimuksen saaneeseen Rovanperään kohdistui kovat odotukset ennen hänen WRC-debyyttiään. Rovanperä on silti hämmästyttänyt kypsillä suorituksillaan kauden kolmessa ensimmäisessä MM-rallissa.

Rovanperä on tähän mennessä välttänyt ojat, pöpeliköt, kivet ja isommat virheet. Nuori puuppolalainen käynnisti kautensa ajamalla viidenneksi haastavassa Monte Carlon rallissa. Seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa hän järjesti sensaation tykitettyään kolmanneksi.

Edellisessä osakilpailussa Meksikossa Rovanperä oli viides. MM-pisteissä 19-vuotias kuljettaja on komeasti parhaana suomalaisena sijalla neljä.

Kuuntele alta Rovanperän mietteet Ruotsin MM-rallin palkintosijasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,319426″ ap mute]

 

Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler suitsutti Meksikon rallin jälkeen suomalaislupauksen alkukautta. Fowler nosti esiin etenkin Rovanperän valmistavat testit Meksikon sorakisaa varten.

– Hänen antamansa palaute oli jotain sellaista, jota olisi voinut odottaa kymmenen vuotta kokeneemmalta kuskilta. Lisäksi hänen odotuksensa testistä olivat juuri oikealla tasolla. Hän tuli totuttelemaan autoon, jotta hän pystyisi ajamaan koko rallin läpi, Fowler sanoi.

Lue myös: Toyota-pomo hämmästyi Kalle Rovanperän erityiskyvystä – ”Sitä olisi voinut odottaa 10 vuotta kokeneemmalta kuskilta”

Rovanperä kertoi ennen kauden alkua, että hänen tavoitteenaan on totutella Toyota Yaris WRC -autoon ensimmäisissä kisoissa, ja kauden toisella puoliskolla hän voisi hieman kiristää vauhtia. Vauhti on kuitenkin ollut alusta asti hyvällä tasolla.

– En tiedä, onko minulla mennyt helpommin kuin mitä alkuun odotin. Vastaan ei ole kuitenkaan tullut mitään ihmeellisyyksiä, joihin ei ole jollain tavalla osannut varautua. Olemme osanneet valmistautua ihan hyvin kisoihin, Rovanperä vahvistaa Rallit.fille Fowlerin näkemyksen.

Rovanperä painottaa, että maltti on ollut valttia alkukauden kisoissa.

– Se oli tiedossa, että juuri noin täytyy aloittaa. Oli todella tärkeä homma, että sain kolme ehjää ja hyvää kisaa heti alkuun. Minulle ei tullut mitään isompia virheitä. Nyt on paljon helpompi lähteä jatkamaan.

Lue myös: Kalle Rovanperä ihmettelee WRC-uudistuksia – ”Toisaalta minun ei pidä sitä tietää, minä vain ajan”

Se on vielä arvoitus, milloin ralleja päästään jälleen ajamaan. MM-sarja on ollut tauolla maaliskuisesta Meksikon osakilpailusta lähtien koronaviruksen vuoksi.

Seuraavana ohjelmassa on Kenian Safari-ralli heinäkuun alussa, mutta kilpailu on vaarassa peruuntua poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Keski-Suomessa olisi puolestaan tarkoitus ajaa MM-pisteistä elokuun alussa.

Suomen MM-rallikin on vaakalaudalla, sillä suurtapahtumat ovat pannassa ainakin heinäkuun loppuun saakka. Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promoottori väläyttivät keskiviikkona mahdollisuutta, että kisan siirtämistä syksyyn voitaisiin harkita.

– Toivottavasti pääsisimme kilpailemaan Suomessa. Se on minulle kauden kohokohta. Sitä ei kuitenkaan tiedä kukaan, pystyvätkö tiimit tulemaan tänne eri puolelta maailmaa, vaikka kisa voitaisiinkin järjestää Suomessa. Vielä on paljon kysymysmerkkejä ilmassa, Rovanperä alleviivaa.

Lue myös: Suomen MM-rallille varasuunnitelma – kisa ajetaan vasta syksyllä?

Lue myös: Kuinka monta MM-rallia pystytään ajamaan tällä kaudella? Tällainen tilanne on eri järjestäjämaissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat