Hyundain tallipomo muistelee viime kauden Tänak-kohua – ”Kaikenlaista paskaa kirjoitettiin siihen aikaan”

Ott Tänak on Adamon tiimin uusi ykkötykki. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain italialainen tallipomo Andrea Adamo on avautunut elämästään ja tiimin pyörittämisestä DirtFish-sivustolle.

Adamo tunnetaan tiukasta maineestaan. Pohjois-Italiasta kotoisin oleva tallipomo kertoo, että hänen perusluonteensa ei ole sosiaalisin mahdollinen, joten töksähtelevästä tyylistä ei kannata luokkaantua.

– Minua ei ole palkattu olemaan kaikista kivoin kaveri varikolla tai journalistien paras kaveri tai kenen tahansa paras kaveri. En ole muutenkaan sosiaalinen tyyppi. En tykkää esimerkiksi juhlista, Adamo sanoo DirtFishin toimittajan David Evansin pitkässä podcast-haastattelussa.

– Illallinen neljän ihmisen kanssa on kuin rock-konsertti minulle. En puhu paljoa, koska mielestäni maailmassa on jo liikaa ihmisiä, jotka puhuvat koko ajan. Minun ei tarvitse enää viljellä sanoja ympäriinsä. Silloin pitää sanoa jotakin, kun on sanottavaa. Jos ei ole mitään asiaa, pitää olla hiljaa, ilmeisen suomalaisen luonteen omaava Adamo jatkaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Viime kauden lopussa Adamo sai kyllä selitellä yhtä jos toista huoltoalueella, kun lokakuun Katalonian rallin aikaan rävähti eetteriin ensimmäiset huhut Ott Tänakin loikkaamisesta Toyotan tiimistä Hyundaille. Adamon mukaan neuvottelut olivat helpommat kuin mitä julkisuuteen on esitetty.

– Ei se ollut vaikeaa toteuttaa, mutta toki taloudellisia asioita piti saada sovittua. Ihmiset huutelivat ympäriinsä, kuinka paljon rahaa Hyundain pitää Ottiin käyttää. Se sai minut nauramaan, kun luin tarinoita yksityiskoneista ja muusta vastaavasta. Kaikenlaista paskaa kirjoitettiin siihen aikaan, Adamo muistelee.

– Löysin Ottista kaverin, jolla oli sama voitontahto kuin minulla. Minulla oli ennestään sellaisia ihmisiä ympärilläni kuten Thierry (Neuville). Oli mukavaa huomata, että puhuimme nopeasti yhteistä kieltä ja heitimme vitsiä samoista asioista.

Lue myös: Ott Tänakin kartturi muistelee uransa pelottavinta hetkeä – myöhästyi lennolta ensimmäisessä kisassa Tommi Mäkisen tiimissä

Torinolaisessa Adamossa ja Saarenmaalta kotoisin olevasta Tänakista löytyy kieltämättä paljon samaa. Molempia herroja yhdistää tietynlainen jurous, mutta raudanluja päättäväisyys.

– Ott on loppujen lopuksi vähän samanlainen kuin minä, jos niin voi sanoa. Hän ei julkisuudessa paljon vitsiä heitä tai ole sosiaalinen, mutta olen nauttinut paljon hänen seurastaan. Meillä on omat ammattiminämme, eikä niiden tarkoitus ole miellyttää kaikkia. Olemme täällä voittamassa, Adamo summaa.

– Sitten taas julkisuuden ulkopuolella tilanne on toinen. On ollut myös mukavaa huomata, miten hyvin Thierry ja Ott tekevät töitä yhdessä. Ott toi lisäksi tietotaitoa muista tiimeistä. Se on meille todella iso apu.

Lue myös: Ott Tänak ei ole WRC-hybridien suurin fani, mutta mestari tiedostaa tilanteen – ”Muutosta ei voi pysäyttää”

Hyundain tallipomon mukaan kahden MM-sarjan huippunimen mahduttaminen samaan tiimiin ei ole aiheuttanut ongelmia.

– Normaalisti kun tiimissäsi on huippukuskeja, niin he ovat myös älykkäitä tyyppejä. Silloin kanssakäyminen on helppoa. Tietenkin asioiden pitää olla selkeitä, Adamo sanoo.

– Tietenkään kuljettaja ei ole huippukuski, jos hän ei ole itsekäs. Sen minä ymmärrän. Kuskit valittavat ja stressaavat aina. Jos näin ei tapahtuisi, niin heillä ei olisi enää voitontahtoa. Joskus kuskit voivat olla kuin pikkulapsia. He venyttävät rajoja ja katsovat, mihin asti niitä voi venyttää.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö