Quantcast

Toyota-pomo hämmästyi Kalle Rovanperän erityiskyvystä – ”Sitä olisi voinut odottaa 10 vuotta kokeneemmalta kuskilta”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on ylittänyt kaikki odotukset debyyttikaudellaan WRC-auton ratissa.

Kolmen ajetun MM-rallin jälkeen Rovanperä on pistetaulukossa sensaatiomaisesti neljäntenä. Vasta 19-vuotias puuppolalainen on osoittanut kypsyytensä alkukauden kisoissa ja välttänyt isommat virheet.

Rovanperä ajoi järkevästi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa ja otti viidennen sijan haastavasta kilpailusta.

Ruotsissa Rovanperä näytti vauhtiaan itselleen tutummissa olosuhteissa ja nousi palkintokorokkeelle toisessa WRC-kisassaan. Rovanperä sijoittui kolmanneksi ja jätti taakseen kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ajettuaan huiman pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rovanperä oli jo tässä vaiheessa todistanut kuuluvansa lajin huipulle. Rovanperä teki kuitenkin suuren vaikutuksen Toyotan tekniseen johtajaan Tom Fowleriin Ruotsin rallin jälkeen, kun tiimi valmistautui Meksikon osakilpailuun.

– Hänen antamansa palaute oli jotain sellaista, jota olisi voinut odottaa kymmenen vuotta kokeneemmalta kuskilta. Lisäksi hänen odotuksensa testistä olivat juuri oikealla tasolla. Hän tuli totuttelemaan autoon, jotta hän pystyisi ajamaan koko rallin läpi, Fowler kertasi DirtFish-sivustolle.

– Jos hän vertasi eri säätöjä, hän saattoi sanoa, että ”tämä tuntuu nopeimmalta, mutta en luota täysin säätöihin koko ajan, joten otan mieluummin turvallisemman vaihtoehdon tähän olosuhteeseen”.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

Fowlerin mukaan insinööreille oli painotettu ennen testiä, että nuori suomalainen pitäisi saada tuntemaan olonsa mukavaksi autossa ja välttämään riskejä. Tärkeintä oli se, että Rovanperällä olisi turvalliset säädöt, eikä hänen tarvitsisi tehdä ylimääräistä kikkailua kisan aikana.

– Siten Kalle voisi pitää mielensä kirkkaana. Ajattelimme, että se olisi meidän tehtävämme, mutta kun hän tuli testeihin, hän oli jo tehnyt sen puolestamme.

Rovanperä suoriutui lopulta mainiosti myös Meksikon rallista, jossa hän sijoittui viidenneksi.

– Hän on erityinen ja hänen alkunsa tähän vuoteen on ollut erityinen, Fowler hehkutti.

Rallin MM-sarja on tauolla koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Kauden seuraava osakilpailu on ohjelmassa heinäkuussa Keniassa, mutta myös Safari-rallin uhkana on siirto tai peruminen.

Lue myös: ”Meiltä on kysytty, olemmeko tosissamme” – WRC-tiimeiltä suoraa tekstiä Safari-rallista

Lue myös nämä

  • Uusimmat