Kuinka monta MM-rallia pystytään ajamaan tällä kaudella? Tällainen tilanne on eri järjestäjämaissa

Juho Hänninen
Sardinian MM-ralli jouduttiin siirtämään alkuperäiseltä paikaltaan. Kuvassa Toyotan Juho Hänninen Sardinian rallissa kesällä 2019. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on ollut tauolla pian kaksi kuukautta koronaviruksen vuoksi.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja rallin MM-sarjan promoottori tiedottivat keskiviikkona, millainen tilanne on rallien järjestäjämaissa. Aikaisintaan kausi pääsee jatkumaan heinäkuun puolivälissä Keniassa, mutta mahdollista on, että seuraavan kerran MM-pisteistä ajetaan vasta syksyllä.

Rallit.fi poimi FIA:n ja promoottorin tiedotteesta tärkeimmät pointit eri järjestäjämaiden osalta.

Lue myös: Suomen MM-rallille varasuunnitelma – kisa ajetaan vasta syksyllä?

Argentiinan ralli, siirretty:

– Rajat on suljettu, asukkaat on määrätty karanteeniin, ja hallitus on asettanut rajoitteita, joiden vuoksi kilpailua ei voida järjestää ennen lokakuun alkua. Todennäköistä on, että Argentiinan MM-ralli jää kokonaan ajamatta tänä vuonna.

Portugalin ralli, peruttu:

– Ralljärjestäjät tiedottivat huhtikuun lopussa kisan perumisesta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Sardinian MM-ralli, siirretty:

– Italiassa on edelleen poikkeustilanne koronaviruksen vuoksi. Liikkumista Sardinian saarelle, pois saarelta ja saaren sisällä on rajoitettu. Rajoituksiin on tulossa pieniä helpotuksia kesäkuun alussa. Kilpailulle ei ole löydetty uutta ajankohtaa ja se on vaarassa jäädä ajamatta.

Kenian Safari-ralli, 16.-19. heinäkuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan, ja maan hallitus haluaa vielä puntaroida mahdollisuutta kisan järjestämiselle. Kenian rajat on suljettu, eikä maahan päästetä ulkomaalaisia. Kenian hallitus tekee uusia päätöksiä rajoituksiin liittyen 15. toukokuuta. Samaan aikaan päätetään, lähtevätkö WRC-tiimien kalustot merimatkalle kohti Afrikkaa.

Suomen MM-ralli, 6.-9. elokuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan, vaikka hallitus on kieltänyt yli 500 hengen tapahtumat heinäkuun loppuun saakka. Elokuun suurtapahtumien osalta päätöksiä tehdään kesäkuun alussa. FIA:n ja promoottorin mukaan harkinnassa on kilpailun siirtäminen syys- tai lokakuulle.

Uuden-Seelannin MM-ralli, 3.-6. syyskuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan, mutta maan rajat on suljettu toistaiseksi. Uuden-Seelannin rallin tilannetta pohditaan seuraavan kerran toukokuun lopussa.

Turkin MM-ralli, 24.-27. syyskuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan. Suurkaupungeissa on ulkonaliikkumiskieltoja, joita aletaan purkaa ensi viikosta lähtien.

Saksan MM-ralli, 15.-18. lokakuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan.

Walesin MM-ralli, 29. lokakuuta – 1. marraskuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan.

Japanin MM-ralli, 19.-22. marraskuuta:

– Rallin valmisteluja jatketaan.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat