Rallipomo linjaa loppukauden teesin: näin monta MM-rallia maailmanmestaruuteen saatetaan vaatia

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemia runtelee pahalla kädellä myös rallin MM-sarjaa. Varmuudella ajamatta jää ainakin Portugalin ralli ja myös lykätyt Argentiinan sekä Sardinian osakilpailut jouduttaneen perumaan.

MM-sarjan on määrä jatkua heinäkuussa Keniassa, mutta koronan vuoksi myös tämä ralli perutaan suurella todennäköisyydellä. Elokuun alkuun suunnitellun Suomen MM-rallin yllä on niin ikään isoja kysymysmerkkejä.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja rallin MM-sarjan promootioyhtiö kuitenkin vihjasivat keskiviikkona tiedotteessaan, että ”Jyskälä” voisi olla mahdollista siirtää syksylle. Koronan vuoksi kalenteria saatetaan rukata isollakin kädellä.

FIA:n rallipomo Yves Matton linjaa, että MM-sarjassa pitää olla vähintään seitsemän rallia, jotta mestari voidaan kruunata.

– Minusta mestaria ei voida julistaa kolmen rallin perusteella. Me valmistelemme sääntömuutosta, jonka myötä mestaruuteen vaaditaan ainakin seitsemän kisaa, joten neljä uupuu vielä, Matton sanoo Motorsport Aktuell -lehdelle.

Lue myös: Suomen MM-rallille varasuunnitelma – kisa ajetaan vasta syksyllä?

Lue myös: Kuinka monta MM-rallia pystytään ajamaan tällä kaudella? Tällainen tilanne on eri järjestäjämaissa

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Toyotalle siirtynyt Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa. Mikäli Ogier mielii olla virallisesti seitsenkertainen mestari tai edes tavoitella saavutusta, pitää loppukaudesta Mattonin mukaan siis ajaa ainakin neljä kisaa.

Jos Suomenkin ralli peruuntuu tai lykkääntyy, on sama riski olemassa myös syyskuulle aiottujen Uuden-Seelannin ja Turkin kisojen suhteen. Suomessa yli 500 hengen yleisötapahtumia ei saa järjestää nykyisten rajoitusten mukaan ennen heinäkuun loppua. Uudessa-Seelannin rajat ovat puolestaan kiinni toistaiseksi, ja Turkissa on muun muassa rajoitettu liikkumista suurkaupungeissa.

FIA ja MM-sarjan promoottori ovat tekemisissä todella vaikeiden päätösten kanssa, kun niiden pitää ottaa huomioon järjestäjämaiden rajoitukset. Seuraavana päätöksiä odotetaan Kenian hallitukselta, joka tekee uusia koronalinjauksia ensi viikolla 15. toukokuuta.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat