Kalle Rovanperä testivuorossa, salaperäinen kommentti kotikisan alla – ”Aina pitää jotain uutta keksiä”

Toyotan Kalle Rovanperä palasi kilpurinsa rattiin kahden päivän tauon jälkeen, kun puolustava maailmanmestari testasi keskiviikkona Keski-Suomessa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä haki Rally1-hybridiautoonsa säätöjä Jyväskylän pohjoispuolella Toyotan omalla testialueella. Varsinainen kartturi Jonne Halttunen oli huilivuorossa ja tuurausmiehenä hommaa hoiti Miika Teiskonen.

Ylivoimaiseen voittoon Virossa viime viikonloppuna ajanut Rovanperä ei ole toistaiseksi onnistunut legendaarista ”Jyskälää” valloittamaan. Viron kisa on luonteeltaan hyvin samantyyppinen kuin Rovanperän kotimaisemissa ajettava Suomen MM-ralli, mutta autolta vaaditaan silti erilaisia ominaisuuksia.  

– Ei täällä enää mitään ihan kummallista haeta. On meillä silti täälläkin uusia säätöjä alustaa varten testissä. Suomen kisa on kaiken kaikkiaan niin erilainen ralli Viroon verrattuna, että pakko näilläkin teillä on käydä kokeilemassa, miten auto pelaa, Rovanperä kertoi Rallit.fille testien lomassa.

Vaikka Toyota on ajanut omalla testialueellaan tuhansia kilometrejä ja Rovanperäkin jo tänä vuonna useamman kerran, on jokainen testipäivä silti kuljettajalle tärkeä.

– Tärkeitä päiviä nämä ovat todellakin. Suomessa sora on niin erilaista ja tienpohja kovempi, että pitokin on silloin erilainen. Tämä tarkoittaa, että myös auton säädöt pitää olla toisenlaiset, Rovanperä korosti.

– On meillä jotain ihan uusiakin juttuja testissä. Aina pitää jotain uutta keksiä, koska autot menevät koko ajan eteenpäin. Se, että otetaanko uusia juttuja sitten käyttöön, on jo eri asia.

Suomen MM-ralli ajetaan 3.-6. elokuuta.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä komensi Rally1-kilpuriaan lähes kotikonnuillaan.

Lue myös nämä