Kalle Rovanperä teki merkittävän löydöksen – ”Se auttoi”

Kalle Rovanperän toive saattaa toteutua Suomen MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Toyotallaan. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen osakilpailu käynnistyy jo torstaina Harjun kaupunkierikoiskokeella, mutta kunnolla vauhtiin päästään perjantaina, jolloin sekunnin kymmenyksistä kamppaillaan metsäerikoiskokeilla. Rovanperä johtaa MM-sarjaa, joten hän joutuu ajamaan ensimmäisenä erikoiskokeet läpi.

Ensimmäisestä lähtöpaikasta on yleensä haittaa Jyväskylän ympäristön sorateillä, joilla kärkiauto joutuu putsaamaan irtosoraa. Rovanperän tilannetta voisivat helpottaa sateet, joita on povattu reitille perjantaiksi.

– Saa kyllä sataa yöllä, ja toivottavasti aamuun asti pysyy märkänä. Saisi sataa koko päivän, se ei haittaisi yhtään, Rovanperä lausahti Rallit.fille.

Torstaiaamun testipätkällä Rovanperä latasi koko porukan nopeimman ajan. Maailmanmestari löysi shakedowniltakin helpotusta viikonlopun urakkaansa.

– Viimeiselle vedolle saimme autoon vielä muutoksia, jotka toivat isolle tielle paremman pidon ja fiiliksen. Se auttoi.

Vuosi sitten Rovanperä hävisi Jyväskylän voittokamppailun käytännössä perjantaina auratessaan teitä. Suomalaistähti nousi vielä haastamaan Hyundain Ott Tänakin, mutta tuolloin Hyundailla kilpaillut virolainen pysyi kärjessä maaliin saakka.

Rovanperä on painottanut ennen tämän viikonlopun kisaa, ettei hän lähde hampaat irvessä taistelemaan voitosta. Hänellä on sen verran tukeva MM-johto, että kohtuullinenkin pistepotti veisi hänet lähemmäksi toista perättäistä maailmanmestaruutta.

– Kaikki riippuu huomisesta olosuhteesta. Fiilis on hyvä ja lähdemme varmasti ajamaan voitosta. Mutta minulla ei ole mikään megaluottavainen fiilis. Testierikoiskokeellakin näki, että vaikkei ollut irtosoraa, tie tuli koko ajan nopeammaksi, Rovanperä huomautti.

– Kaikki, ketkä lähtevät meidän takaa, ovat varmasti kovia täällä. Ott ja Esapekka (Lappi) näyttäisivät olevan kovia. Myös Elfyn (Evans) oli hyvässä vauhdissa testipätkällä, joten veikkaan, että siellä on monta nälkäistä kuskia meidän takana, mestari listasi kovimmat voittajaehdokkaat.

Katso alta video Suomen MM-rallin testierikoiskokeen tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat