Kalle Rovanperä suunnittelee isoa iskua MM-taistossa – ”Tavoite on entistä kirkkaampi”

Toyotan Kalle Rovanperä voi startata turvallisin mielin yhteen lempiralleistaan tällä viikolla Virossa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustava maailmanmestari johtaa MM-sarjaa mukavalla 41 pisteen marginaalilla ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Torstaina testierikoiskokeella käynnistyvästä Viron kisasta nuorella suomalaisella on mukavia muistoja, sillä ykköstila on helähtänyt tilille kahdella edellisellä kaudella naapurimaasta.

– Viron ralli on ehdottomasti yksi suosikkikisoistani kalenterissa. Olen viettänyt paljon aikaa Virossa. Nopeat ja jouheat soratiet sopivat erinomaisesti ajotyylilleni, ennen Monacoon muuttoaan Tallinnassa asustanut Rovanperä kertoo.

Vuonna 2021 Rovanperä saavutti kautta aikain nuorimpana kuljettajana MM-rallin voiton juuri Virossa. Ykköstilan mies uusi vuosi myöhemmin, jonka jälkeen uran ensimmäinen mestaruus oli enää sinettiä vaille plakkarissa.

– Vuonna 2020 minulla ei ollut vielä paljon kokemusta Viron rallista, mutta pystyin jo silloin ajamaan palkintosijoista. Toki seuraava vuosi oli vielä erityisempi minulle, kun saavutin ensimmäisen voittoni, Rovanperä muistelee.

Ensimmäisenä autona Tarton alueen sorateillä starttaava Rovanperä toivoo sateita viikonlopuksi. Suomalaisen onneksi sääennuste lupailee ainakin pieniä sadekuuroja kisapäivien ajaksi.

– Viime vuonna sää näytteli isoa roolia. Toivottavasti myös tänä vuonna sataa, koska avaamme taas tietä perjantaina. Tavoitteena on tietenkin ajaa voitosta niin kuin jokaisessa rallissa. Tietenkin täällä tavoite on entistä kirkkaampi, koska olemme aiemmin tässä rallissa menestyneet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat