Kalle Rovanperä selvisi täpärästi itselleen oudosta tilanteesta

Rallimestari Kalle Rovanperä joutui jännittämään viimeiseen asti jatkopaikkaansa kakkoslajinsa driftingin EM-osakilpailussa Alahärmässä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä joutui kovaan paikkaan, kun hän teloi autoaan lajittelujen ensimmäisellä vedollaan. Rovanperä täräytti Toyota Suprallaan betonimuuriin ensimmäisessä mutkassa, ja lopulta oikean takarenkaan ripustukset pettivät.

Näin Rovanperä jäi ilman pisteitä karsinnan ensimmäisellä kierroksella, mikä tarkoitti sitä, että suomalaistähdellä ei ollut varaa isompiin virheisiin toisella kierroksella.

Sade keskeytti lajittelujen toisen kierroksen, mikä hankaloitti entisestään Rovanperän tilannetta. Rallin hallitseva maailmanmestari joutui ajamaan toisen vetonsa märällä ja äärimmäisen liukkaalla radalla, joka oli tuottanut rutkasti romua jo kuivalla kelillä.

Rovanperä selvitti kuitenkin radan kunnialla läpi, joskin hieman varmistellen. Rovanperä sai vedostaan 78 pistettä, jotka tuossa vaiheessa riittivät lajitteluajojen 27. sijaan. Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperän edelle sai nousta enää viisi kuljettajaa tai muuten hän putoaisi lauantain 32 parhaan kuljettajan kaaviosta.

Lopulta Rovanperän edelle kiilasi juuri viisi kuljettajaa, joten puuppolalainen selvisi toisen kilpailupäivän pudotusajoihin viimeisenä kuljettajana sijalla 32. Näin ollen Rovanperä kohtaa avauskierroksen kaksinkamppailussa karsinnan ykkösen Conor Shanahanin.

– Hän on hyvä kaverini. Siitä tulee mielenkiintoinen kamppailu huomenna. Emme tietenkään halunneet päästä tällä tavalla jatkoon. En ole koskaan aiemmin tarkastellut tuloksia, että pääsenkö 32 parhaan joukkoon. Näin kävi tällä kertaa ja huomenna meidän pitää tehdä parempaa työtä, Rovanperä kertoi Drift Masters -sarjan YouTube-lähetyksessä.

– Minulla on aina hieman vaikeaa, kun tulen näihin kisoihin ilman testejä. Yritän toki parhaani, mutta aina ei ole helppoa päästä kunnon ”gruuviin”.

Rovanperä jakoi kiitoksia PowerParkin yleisölle, joka osoitti hurjasti suosiota suomalaiskuljettajille.

– On ollut hienoa nähdä, että täällä on näin paljon porukkaa tukemassa. Kilpailu kannatti tuoda Suomeen, sillä kaikki olivat valmiina tulemaan tänne. Täällä olisi varmasti ollut enemmänkin katsojia, jos tilaa olisi enemmän, Rovanperä tuumi.

Karsinnan voittanut irlantilaiskuljettaja Shanahan keräsi suorituksestaan 97 pistettä. Puolalainen Piotr Wiecek pääsi kaavioon kakkospaikalle 96 pisteellään.

Rovanperän lisäksi jatkoon eteni seitsemän muuta suomalaista. Lauri Heinonen sijoittui lajitteluissa komeasti kolmanneksi (93 pistettä), Jarkko Jylhä neljänneksi (93), Juha Rintanen kahdeksanneksi (89), Mika Keski-Korpi yhdeksänneksi (88), Teemu Peltola 19:nneksi (85), Juha Pöytälaakso 20:nneksi (84) ja Toni Ojatalo 26:nneksi.

Parikilpailuna suoritettavat pudotusajot käynnistyvät lauantaina kello 13.

Katso alta tyylinäyte Kalle Rovanperän suorituksesta Irlannin Drift Masters -osakilpailusta viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat