Teemu Suniselta huima ilmalento uudella kilpurillaan – ohjaamosta näkyi vain taivasta

Teemu Suninen pääsi perjantaina tutustumaan paremmin uuteen työvälineeseensä, Hyundain Rally1-luokituksen hybridiautoon.
Teemu Suninen
Teemu Suninen hyppäsi pitkälle Hyundain Rally1-autolla toukokuussa tallin testialueella Jämsässä. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen osallistuu tällä kaudella ainakin Viron ja Suomen MM-ralleihin Hyundain tehdastiimin kolmoskuljettajana. Lauantaina Suninen starttaa testimielessä Louna-Eesti-ralliin Virossa, missä hän pääsee mittaamaan vauhtiaan M-Sport Fordin virolaistähteä Ott Tänakia vastaan.

Suninen ja Tänak saivat perjantaina peräti kolme tuntia yksityistä testiaikaa rallin testierikoiskokeella. Näin kaksikko pääsi hiomaan autojensa säätöjä nopeita soraralleja varten.

Kumpikin kuljettaja lennätti kilpureitaan näyttävästi Ruusmäen testipätkällä. Suniselta nähtiin myös päivän näyttävin hyppy.

Hyundain keula nousi pystyyn ilmalennon aikana, ja hetken ohjaamosta näkyi pelkkää taivasta. Auto laskeutui takapyörilleen, mutta pysyi jokelalaisen onneksi pystyssä.

Katso alta videot Sunisen huimista hypyistä.

https://twitter.com/paddocknews/status/1677263446734249984?s=20

Suniselle on toistaiseksi kertynyt rajallisesti kokemusta Hyundain Rally1-autosta, mutta jokainen kilometri on kotiin päin.

– Olen päässyt testaamaan autoa vain tallin testialueella Suomessa, mutta täällä Virossa pystyn tutustumaan paremmin autoon. Vaikka Viro ja Suomi sopivat minulle hyvin, en voi pitää kaasua pohjassa kahdesta syystä: ensinnäkään en tunne autoa vielä riittävän hyvin ja toisekseen olen tallin kolmoskuljettaja, jonka tehtävänä on turvata selustaa ja tuoda pisteitä kotiin, Suninen painotti Delfi-sivuston mukaan.

Louna-Eesti-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta lauantaina kello 10.50 alkaen.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat