Quantcast

Kalle Rovanperä päätyi erikoiseen tilanteeseen – tallipomo Latvala: ”Tätä ei ole varmasti tapahtunut koskaan aiemmin”

Kalle Rovanperä sijoittui neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon MM-rallissa, mutta siitä huolimatta hän on käytännössä MM-sarjan kärjessä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä napsi Monten päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta täydet lisäpisteet pohja-ajalla, minkä ansiosta hän keräsi kolmanneksi sijoittunutta Craig Breeniä isomman pistepotin kauden avauskilpailusta. Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier muodostivat kisan kärkikaksikon, mutta kumpikaan ranskalaiskonkareista ei aja täyttä MM-sarjaa.

Toyota-kuljettaja Rovanperä sai siis eniten pisteitä niistä kuljettajista, jotka ajavat täyden sarjan ja taistelevat mestaruudesta.

– Se oli outoa, että Kalle oli neljäs, mutta tavallaan hän on johtavassa asemassa MM-sarjassa. Tätä ei ole varmasti tapahtunut koskaan aiemmin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala niputti tilanteen.

Tilanne tietää sitä, että Rovanperä joutuu ajamaan ensimmäisenä autona läpi helmikuun lopulla järjestettävän Ruotsin MM-rallin avauspäivän pätkillä. Ilman Power Stagen pisteitä kärkiauton rooli olisi langennut M-Sport Fordin Breenille.

– Puntaroimme ennen Poweria, pitäisikö yrittää ajaa vain muutama piste, jotta olisimme toisena autona tiellä Ruotsissa. Oli kuitenkin mukavampaa yrittää ajaa kunnolla, Rovanperä kertasi.

Rovanperän hyökkäys toi hyvää myös Toyotalle, sillä Power Stagen lisäpisteet otetaan huomioon valmistajien MM-sarjassa.

– Pätkällä tuntui, että nyt on pakko tulla hyvä aika, koska parempaan ei olisi pystynyt. Toki piti hieman miettiä tiimipisteitä, sillä auto oli hyvä tuoda maaliin, Rovanperä sanoi.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin päätöksestä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397630″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat