Quantcast

Kalle Rovanperä osoitti kypsyytensä – ”Emme tehneet mitään tyhmää”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä on vain kolmen erikoiskokeen päässä uransa toisesta rallin MM-osakilpailun voitosta.

Rovanperä oli lauantain ykkösnimi Kreikan Akropolis-rallissa. Toyotan nuori suomalaistähti rykäisi heti aamupäivällä neljä pohja-aikaa putkeen ja kasvatti johtonsa 40 sekuntiin.

Iltapäivän kahdella erikoiskokeella Hyundain Ott Tänak kuroi hieman etumatkaa umpeen, mutta Rovanperällä on edelleen 30 sekunnin johtoasema.

– Olimme liian hitaita iltapäivän lenkin ensimmäisellä pätkällä. Säätövalinnat olivat ehkä liian varovaisia. Pitoa hävisi, kun otimme autoon säädöt rajumpia olosuhteita varten, Rovanperä kertasi.

Lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella Rovanperä antoi viisi sekuntia periksi Tänakille ja seuraavalla tuli takkiin vajaat neljä sekuntia.

Tilanne pysyi edelleen kypsästi ajaneen Rovanperän hallussa. Virolaistähti ei päässyt aivan tuntumaan.

– Olimme fiksuja, emmekä tehneet mitään tyhmää. Se on tärkein juttu. Huominen on vielä pitkä päivä, joten on parempi, että eroa on enemmän kuin vähemmän, Rovanperä pyöritteli.

Sunnuntain ohjelmassa on kahdesti ajettava Tarzanin pikataival pidempänä ja lyhyempänä versiona sekä koko rallin pisin erikoiskoe Pyrgos, jolla on mittaa 33 kilometriä.

– Huomenna ei voi vain körötellä. Ajotyylin on oltava täällä todella raju, ja pitää hyökätä paljon kuten liukkaissa ralleissa pitääkin. Jos jalkaa nostaa kaasulta, tulee paljon takkiin, Rovanperä sanoi.

– Rallin loppuun on vielä matkaa. Ei voi yhtään nostella, vaan pitää ajaa täysillä.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän mietteet lauantain erikoiskokeiden jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387442″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat