Quantcast

Jari-Matti Latvala ällistyi: Tuollaista ei kovin usein MM-sarjassa tapahdu

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä mykisti Kreikan MM-rallissa lauantaina. Jyväskyläinen tykitti päivän neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan ja karkasi liki 40 sekunnin johtoasemaan.

Iltapäivän kahden pätkän aikana Rovanperä otti hieman takkiin, ja Hyundain Ott Tänak pääsi puolen minuutin päähän. Rovanperän suoritus sai silti tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan huokailemaan ihastuksesta. Uransa kahdeksatta mestaruutta jahtaava Sebastien Ogier on kolmantena 40,2 sekunnin päässä Rovanperästä.

– Todella mahtava suoritus Kallelta. Oli mieletöntä, miten hän otti 40 sekuntia muihin eroa aamulla. Tuollaista ei nykyään kovin usein MM-ralleissa tapahdu, Latvala hehkutti Rallit.fille.

– Oli huimaa, minkälaisilla aikaeroilla hän voitti pätkiä. Iltapäivällä hänellä oli kaksi varapyörää mukana ja hän otti muutenkin vähän rauhallisemmin riskejä vältellen. Tekeminen oli silti erittäin kypsää ja kovalla tasolla, Latvala jatkoi.

Toyota-pomo myönsi, että Rovanperä pääsi yllättämään, vaikka nuori mies on kykynsä jo monesti osoittanut.

– Kyllä ehdottomasti yllätti. Odotin, että Sebastien olisi hyökännyt aamulla. Hän oli katsonut paljon videoita ja valmistautunut huolellisesti. Nyt kävikin niin, että meidän nuori suomalainen oli se, joka näytti muille ajamisen mallia, Latvala naureskeli.

– Toki pitää muistaa, että Seb on siinä asemassa, että hänen ei tarvitse ottaa riskejä. Hän miettii koko ajan MM-pistetilannetta ja nythän se näyttää hyvältä Sebastienin osalta.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu lauantai-illan huollosta Kreikan MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387444″ ap mute]

Sunnuntaina Kreikassa ajetaan kolme erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa liki 70 kilometriä. Matkaa on siis yhä jäljellä.

– Varmaan ensimmäinen kysymys on aamulla, että otetaanko kaksi varapyörää vai. Kallen asemassa ei kannata ottaa isoja riskejä. Ne pätkät eivät ole kauhean kivisiä, mutta siellä voi olla muutamia mutaisia paikkoja, jotka pitää huomata. Ei pidä ottaa riskejä, mutta vauhdin on oltava sellaista, että
se keskittyminen pysyy yllä, tallipäällikkö ohjeisti.

Toyotalla oli jo ennen Kreikan rallia 41 pisteen etumatka valmistajien MM-sarjassa pahimpaan kilpakumppaniin Hyundaihin verrattuna. Jos Rovanperä ja Ogier pitävät sijoituksensa sunnuntaina, kasvaa Latvalan tiimin karkumatka entisestään.

– Ehdottomasti tämä olisi tosi tärkeä tulos MM-sarjan pisteiden kannalta. Toki se olisi sitä Sebinkin kannalta, mutta varsinkin meidän merkkimestaruuspisteiden kannalta olisi hyvä saada tämä tulos. Vielä on matkaa jäljellä. Katsotaan, mitä sunnuntai tuo tullessaan, mutta toivotaan, että kaikki menisi hyvin, Latvala sanaili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat