Kalle Rovanperä kärsi sateesta – ”Pystyi ajamaan vain pintakaasulla”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä putosi jahtaajan asemaan Saksan MM-rallin perjantaiaamupäivän lenkillä.

Rovanperälle tuli takkiin puolisen minuuttia aamun toisella erikoiskokeella Mittelmoselissa. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saivat juuri ennen erikoiskoetta Skoda-tallilta tiedon, että pätkän loppupäässä sataa rankasti vettä.

– Emme ehtineet vaihtamaan renkaita ristiin sateeseen, joten ajoimme kovilla renkailla kuten kaikki muutkin meidän edellä. Heihin verrattuna ajoimme ihan hyvän ajan.

– Mutta oli se haastavaa. Tulimme märällä renkaalla isolla tieosuudella, missä oli vettä, ja siellä pystyi ajamaan vain pintakaasulla, ettei auto lähde vesiliirtoon, WRC2-luokassa seitsemäntenä oleva Rovanperä kuvaili Rallit.fille.

Aamupäivän viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä oli iskussa. Hän ajoi WRC2-luokan pohja-ajan 0,2 sekunnin erolla luokkaa johtavaan tallikaveriinsa Jan Kopeckyyn.

– Mulle oli selvää, että kuivalla asvaltilla pystyn ajamaan ihan kunnolla. Siitä on jonkun verran kokemusta, ja viimeinen pätkä menikin ihan hyvin, Rovanperä sanoi.

Perjantai-iltapäivänä samat erikoiskokeet ajetaan toistamiseen läpi. Haastetta riittää varsinkin sateen kastelemalla Mittelmoselin erikoiskokeella.

– Meillä ei ole etuautoa, joten emme tiedä, mihin paikkoihin on noussut likaa. Jos on ollut kuivaa, kuten lenkin ensimmäisellä pätkällä, voi varmaan vetää samalla tavalla. Mutta lenkin toinen pätkä voi olla aika vaikea, Rovanperä kertoi.

Lue myös nämä