Kalle Rovanperä hämmästeli multimestarin riskitaktiikkaa – ”Seb puski ihan helvetin kovaa”

Toyotan Kalle Rovanperä aloitti Kenian MM-rallin perjantaina mainiosti, mutta ei pystynyt vastaamaan tallikaverinsa Sebastien Ogierin vauhtiin.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen multimestari iski iltapäivällä kaikille kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajan, jonka myötä Ogier johtaa kisaa 22,8 sekunnin turvin ennen Rovanperää. Ogier otti myös tietoisen riskin, kun hän otti takakonttiin iltapäivän lenkille vain yhden vararenkaan.

– En tiennyt, että Seb otti vain yhden varapyörän. Aamulla se oli vaihtoehto myös meille, silloin se olisi ollut ihan ok. Kyse oli siitä, kuinka suuren riskin on valmis ottamaan. Iltapäivällä minulle oli selvää, että otan kaksi varapyörää. Seb puski helvetin kovaa ja hän halusi ottaa vain yhden vararenkaan, Rovanperä hämmästeli.

Ogierin itsensä mukaan kyseessä ei ollut niin suuri riski kuin moni luuli.

– Taktiikka oli oma päätökseni, ei todellakaan tallin. Minulla oli sellainen fiilis, että kaksi ensimmäistä pätkää eivät ole kovinkaan rajussa kunnossa. Jos pysyy linjalla, se on tosi puhdas. Siinä voi kontrolloida rengasrikon riskiä. Tuntemukseni oli se, että otan vain yhden varapyörän ja ajan puhtaasti, Ogier kuvaili.

– Tarvittaessa olisin puskenut vähemmän. Tämä taktiikka toimi, ja olin erittäin tyytyväinen siitä. Voin sanoa, että viime aikoina minulla ei ole ollut kovinkaan paljon onnea renkaiden kanssa. Tänään meni onneksi hyvin, mutta huominen on iso päivä. Vielä on pitkä matka edessä.

Suomalaiskuskin mukaan myös olosuhteet olivat muutamalla erikoiskokeella aura-auton roolissa toiminutta Rovanperää vastaan.

– Vähän enemmän tuli aikatappiota, mitä olisin halunnut. Ajoimme silti koko ajan hyvin, eikä paljon muuta ollut tehtävissä. Lenkin eka pätkä oli sellainen, mikä putsautui koko ajan, eikä siinä oikein ollut mitään tehtävissä. Seb tuli niin paljon taaempana, että hän hyötyi sillä pätkällä, Rovanperä totesi.

– Odotimme, että toisella lenkillä olisi ollut parempi pito, mutta niin ei käynytkään. Edelleen ekalla pätkällä oli paljon putsaamista. Säädöt eivät oikein muutenkaan toimineet kapeilla osuuksilla.

Vaikka vauhti ei aivan kärkeen riittänytkään, oli Rovanperä erittäin tyytyväinen perjantain ajopäivän jälkeen. MM-sarjan kannalta pahimmista uhkaajista Hyundain Thierry Neuville joutui jo keskeyttämään ja myös M-Sport Fordin Ott Tänakilla oli omat haasteensa.

– Ott on jo aika kaukana takana, ja Thierry on ulkona, joten siinä mielessä tilanne ei ole huono. Nyt on kuitenkin liian aikaista vielä miettiä taktiikoita. Yritämme varmasti pysyä voittotaistelussa mukana, mutta Seb puski tänään ihan hiton kovaa. Jos pysymme huomenna poissa ongelmista, olen tyytyväinen, Rovanperä summasi.

– Huomenna on luvassa pitkä päivä ja iso haaste. Pätkät ovat varmasti huonommassa kunnossa. Jo tänään oli rankkoja osuuksia. On vain ajettava puhdas päivä.

Juhannusjuhlat jäävät Rovanperältä väliin, sillä kisa starttaa jälleen lauantaina aamuvarhaisella.

– Ikävä kyllä emme voi juhlia hirveästi. Toivottavasti kaikki ihmiset Suomessa pääsevät juhlimaan, Rovanperä naureskeli.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin perjantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat