Kalle Rovanperä aloitti valmistaumisen uransa rajuimpaan koetukseen – ranskalaiskuski Citroenin testissä Kreikassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperälle ei jäänyt aikaa lomailuun viime viikonloppuna ajetun Saksan MM-rallin jälkeen.

Skoda-kuljettaja suuntasi Saksan asvalttikisasta kohti Sardiniaa, missä hän testasi tiistaina Fabia R5 -autoa. Rovanperä valmistautuu Välimeren saarella kahden viikon kuluttua alkavaa Turkin MM-rallia varten.

Turkki palasi viime vuonna MM-kalenteriin. Kilpailu ajetaan Marmariksen lomakohteen ympäristössä rajussa kunnossa olevilla sorateillä, joista osa voidaan luokitella ”kinttupoluiksi”.

– En ole koskaan ajanut niin rajua kilpailua. Olosuhteet ovat olleet rajuja monessa rallissa, mutta ei noin rajuja. Saa nähdä, osaako vauhtia kontrolloida siten, ettei riko vehkeitä, Rovanperä kertoi Saksan MM-rallin jälkeen.

Katso alta lyhyt video Rovanperän testistä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Citroen aloitti tiistaina valmistautumisen Turkin MM-osakilpailuun. Ranskalaistiimi testaa WRC-kalustoaan Kreikassa.

Ranskalaiskuljettaja Eric Camilli oli tiistaina testivuorossa C3 WRC -auton ohjaamossa. Camilli on niin sanottu vieraileva kuljettaja, joten hänen testiään ei lasketa viralliseksi testipäiväksi. Hän testasi jo aiemmin tänä kesänä Citroenia asvaltilla Saksassa.

WRC-tiimeille on sallittu kauden aikana 42 testipäivää oman testialueensa ulkopuolella.

Katso alta lyhyt video Camillin Citroen-testistä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sekä Rovanperä että Camilli kilpailivat WRC2 Pro -luokan pisteistä Saksan rallissa. Rovanperä oli pitkään kiinni ykköstilassa, mutta lauantaina tulleet virheet pudottivat hänet lopputuloksissa kolmanneksi. Camilli ajoi M-Sportin uudella Ford Fiesta R5 -autolla toiseksi. Voiton otti Rovanperän Skoda-tallikaveri Jan Kopecky.

Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa.

Katso alta kooste WRC2 Pro -luokan kilpailusta Saksan MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277948″ ap mute ]

Lue myös nämä