Quantcast

Juha Salo voittoon rallin kotimaan kesäkauden avauksessa, Riku Tahkolla hurja ulosajo (video)

Mikko Markkula ja Juha Salo
Mikko Markkula ja Juha Salo. Kuva: Sari Pullikka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan Juha Salo ja Mikko Markkula ajoivat rallin kotimaan kesäkauden avauskilpailun Rengas Turku Rallin voittoon Salossa lauantaina. Kilpailussa toiseksi ajanut Teemu Asunmaa sai taipua Salolle niukalla 1,1 sekunnin erolla.

Rallin neljälle erikoiskokeelle molemmat kuljettajat kellottivat kaksi pohja-aikaa. Rengas Turku Ralli toimi hyvänä harjoituksena rallin SM-sarjan kesäkauden avaavaa Länsirannikon-rallia varten, joka kilpaillaan kahden viikon kuluttua Turun seudulla.

– Hyvä treenikisa, josta saatiin hyvää informaatiota tulevaa varten. Kun oli nopeaa tietä, kaikki meni hienosti. Sitten kun eteen tuli teknisempää ja hitaampaa tietä, nuottia ja omaa ajamistani pitää tarkentaa. Silti hyvä päivä kaiken kaikkiaan, Salo kertoi rallin jälkeen.

– Joku juttu minulla niillä hitailla teillä on, joka pitää ratkaista. En tiedä, millainen Turun SM-rallireitti on, mutta perinteisesti sillä suunnalla on ollut aika nopeaa tietä, joten sen puolesta vauhtimme on ok. Ei tässä murheellisena olla, mutta hitaille teille mun pitää jotain löytää. Automme ja renkaamme pelaavat todella hienosti, Salo muistuttaa.

Hyundai-kuski Riku Tahko ajoi rajunnäköisesti ulos Salossa. Oikealle kääntyvässä nypyn ylitksessä i20 R5 lipsahti leveäksi ja pyöri monta kertaa ympäri. Rallitiedottaja Jarno Saaren Twitter-päivityksen mukaan miehistö oli kuitenkin volttien jälkeen onneksi kunnossa.

Yleiskilpailun tulokset, Rengas Turku Ralli, Salo:
1. Juha Salo Skoda    19.40,0
2. Teemu Asunmaa Skoda   +1,1
3. Aleksi Röyhkiö Skoda +23,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat