Grönholm tykitti komeasti erävoittoon Höljesissä, Tommi Hallman dominoi pikkuluokkaa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Supercarilla ajava Niclas Grönholm oli loistoiskussa RallyX Nordic -sarjan viikonlopun osakilpailun toisissa alkuerissä lauantaina. 

Grönholm tykitti kuuman erän voittoon ja oli toisten erien nopein. Grönholm kamppaili pitkään Volkswagenin  Johan Kristofferssonia vastaan, mutta onnistui pitämään ruotsalaisen takanaan. Aluksi näytti, että jamaikalainen Ford-kuski Fraser McConnell karkaa jälleen erävoittoon, mutta Grönholm onnistui puikahtamaan ohi, kun McConnell kävi jokerilenkillään.  Myös Kritoffersson onnistui viime hetkillä vielä ohittamaan jamaikalaisen.

Toisen erän voittanut Audi-kuski Sondre Evjen kiilasi kokonaistuloksissa toisissa erissä kakkostilalle. Kristoffersson oli kolmas ja McConnell neljäs. Viidenneksi parasta vauhtia piti yllä Hyundain Krisztian Szabo. Andreas Bakkerud säväytti olemalla sähkö-Fordillaan seitsemäs.

Kaksien alkuerien jälkeen  tasapistein hommaa johtavat Grönholm ja McConnell. Kristoffersson on kolmantena. Evjen on neljäntenä, Szabo viidentenä ja Anton Marklund kuudentena.

Bakkerud on Fordin sähköautolla kokonaistuloksissa kahdeksantena. Samanlaisella menopelillä ajava Henri Haapamäki oli molemmissa erissä toiseksi viimeinen.

Supercar Lites -luokassa kuopiolainen Tommi Hallman ajoi molempien lauantain alkuerien ykköseksi. Crosskartien luokassa parhaana suomalaisena Jarkko Aronen on seitsemäntenä.

Sunnuntaina Höljesin legendaarisella radalla ajetaan vielä kahdet alkuerät sekä välierät ja finaali.

RallyX Nordic, Supercar-luokan tilanne 2/4 alkuerän jälkeen: 
1. Niclas Grönholm Hyundai 90 pistettä
2. Fraser McConnell Ford  90
3. Johan Kristoffersson VW 84
4. Sondre Evjen Audi    83
5. Krisztian Szabo Hyundai 78
6. Anton Marklund VW    78
7. Philip Gehrman VW    74
8. Andreas Bakkerud Ford  72
--------
15. Henri Haapamäki Ford  60

Lue myös nämä