Quantcast

Juha Rytköseltä ällistyttävä esitys MM-rallicrossissa – ”En todellakaan olisi voinut kuvitella tällaista”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juha Rytkönen jysäytti todellisen pommin Kouvolan MM-rallicrossin ensimmäisessä kilpailussa lauantaina.

Rytkönen kilpaili vasta ensimmäistä kertaa MM-tasolla, mutta heti ensimmäisessä alkuerävaiheessa kävi selväksi, että Rytkönen taistelee hyvästä sijoituksesta Tykkimäen radalla. Rytkösen lopullinen sijoitus ei ollut hyvä vaan huikea.

Rytkönen järjesti upean esityksen GRX-tallin Hyundain ratissa ajettuaan toiseksi. Edelle ehti ainoastaan lajin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson.

– En todellakaan olisi voinut kuvitella tällaista. Ajattelin ennen kisaa, että sitten on mennyt hyvin, jos pääsen semifinaaleihin. Nyt ollaan tässä, Rytkönen myhäili palkintojenjaon jälkeen.

Rytkönen häikäisi semifinaalissa voitettuaan eränsä ja napattuaan eturivin lähtöpaikan finaaliin. Finaalissa Rytkönen piti startissa paikkansa ja ajoi varmasti maaliviivalle saakka.

– Minulla oli aika rento fiilis ennen finaalia. Johan meni toki menojaan, mutta muille pystyin pistämään kampoihin. Se tuntui hienolta, Rytkönen hehkutti.

Rytkönen jakoi erityiskiitokset Toomas Heikkiselle, joka toimii hänen spotterinaan Kouvolassa.

– ”Topi” on hyvä tyyppi luurien päässä. Hän saa huulet ylöspäin, kun odottelee viivalla lähtöä. Sieltä tulee kaikkea hauskaa huumoria, Rytkönen sanoi.

Rytköstä lämmitti se, että muut GRX-tallin kuljettajat jäivät hänen taakseen. GRX:n ykköstähti Niclas Grönholm ajoi finaalissa neljänneksi.

– Tietysti se tuntuu hienolta, että pystyy olemaan nopein tallin autoista ja tällä kokemusta – minulla ei ole paljon kokemusta alla (Hyundain autosta). Kyllä se on mahtavaa.

Kouvolassa ajetaan toinen MM-osakilpailu sunnuntaina. Lauantain loistotulos pisti Rytkösen tavoitteet uusiksi uran toiseen MM-kisaan.

– Tänään aamu meni vähän opetellessa, mutta huomenna olemme valmiimpia. Johania on toki vaikeaa lyödä, mutta katsotaan, miten huominen lähtee liikkeelle. Yritetään parantaa jokaisella osa-alueella ja taistellaan huomennakin podiumista, Rytkönen suunnitteli.

Lue myös: Upeaa Juha Rytkönen! Toinen sija MM-debyytissä, Grönholm neljäs

Lue myös nämä

  • Uusimmat