Joko suomalaiskuskin nimi on rallin MM-sarjan huippusopimuksessa?

Teemu Suninen avaa tarkemmin tilannettaan Rallit.fin uusimmassa Rallipodissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC2-tiimiin kuuluva Suninen on vahvasti tyrkyllä saman tiimin WRC-kuljettajaksi tällä kaudella. Hyundai hakee kesän nopeisiin soraralleihin Viroon ja Suomeen kuljettajaa, sillä tallin kolmoskuski Dani Sordo ei halua näitä kisoja ohjelmaansa. Aiemmin kisat oli korvamerkittynä Craig Breenille, joka menetti henkensä traagisessa testionnettomuudessa huhtikuussa.

Suninen pääsi testaamaan Hyundain Rally1-autoa tiimin testialueella Keski-Suomessa viime viikolla. Tämä oli vahva merkki siitä, että suomalainen on saamassa pestin rallin MM-sarjan ykkösluokan tehdastiimiltä.

Suninen testasi hybridikilpuria kaikkiaan kahden päivän ja 400 kilometrin verran.

– Se on jo reilun rallin verran. Se on sen verran eri luokan auto, ja kun lisäksi pitää opetella käyttämään hybridiä, niin siinä riittää haasteita, Suninen sanoi Rallipodin haastattelussa.

– Autossa oli voimaa. Kyllä se pistää kuljettajan hymyilemään, kun pääsee vapauttamaan 500 hevosvoimaa. Autot on tehty juuri tuollaisiin olosuhteisiin kuin Suomessa. Siellä pääsee kunnolla hyödyntämään tehoa ja hybridiä.

Mutta onko sopimusta vielä allekirjoitettu?

– Ei ole. Merkit ovat toistaiseksi olleet lupaavia, mutta kuten olemme nähneet viime vuosina, vielä viimeisillä metreillä voi tulla isoja muutoksia. En missään nimessä iloitse ennen kuin olen ratissa. Nimetkään paperissa eivät aina merkkaa, Suninen kuittasi.

Kuuntele alla olevasta upotuksesta Rallipodin kuudes jakso, jossa ääneen pääsevät Sunisen lisäksi MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä, Hyundain Esapekka Lappi, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ja Hyundai-pomo Cyril Abiteboul. Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä, josta voit pistää Rallipodin tilaukseen!

Suninen kilpailee tänä viikonloppuna Hyundain WRC2-tiimin kuljettajan Sardinian MM-rallissa. Rallipodissa ruoditaan kilpailun lähtökohtia ja lisäksi pintaa raapaistaan hieman syvemmältä muun muassa Latvalan kanssa. Miltä näyttää rallin MM-sarjan tulevaisuus?

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat